İzmir Valisi Mustafa Toprak: Gazze’den 28 Hasta Daha Gelecek

İzmir Valisi Mustafa Toprak: Gazze’den 28 Hasta Daha Gelecek

Tedavi gören Filistinli 19 yaralıyı ziyaret eden İzmir Valisi Mustafa Toprak, Gazze’den 28 hastanın daha yarın akşam İzmir’e getirileceğini dile getirdi..İzmir Valisi Mustafa Toprak, hastanelerde tedavi gören 7’si çocuk, 19 Filistinliyi...

Tedavi gören Filistinli 19 yaralıyı ziyaret eden İzmir Valisi Mustafa Toprak, Gazze’den 28 hastanın daha yarın akşam İzmir’e getirileceğini dile getirdi..

İzmir Valisi Mustafa Toprak, hastanelerde tedavi gören 7’si çocuk, 19 Filistinliyi ziyaret etti. Atatürk Eğitim Araştırma, İzmir’de Tepecik Eğitim Araştırma ve Alsancak Devlet Hastanesi’nde yatan Filistinli vatandaşların yanında olduklarını belirten Vali Mustafa Toprak, doktorlardan hastaların son durumları hakkında bilgi aldı.

Hastaların iyileşip tekrar vatanlarına dönmesi için sağlık personelinin elinden geldiğini yaptığını belirten Toprak, “Filistinli kardeşlerimizin her türlü sıkıntıdan kurtulmalarını diliyoruz. Tüm imkanlarımız, Filistinli kardeşlerimizin sağlıklarına kavuşması için oluşmuş durumda. Değişik illerde olmakla birlikte İzmir’e ise 21 hastamız geldi. İçlerinden iki hasta İstanbul ve Ankara’ya sevk edildikten sonra şu anda 19 hasta tedavi görüyor. Hayati tehlikeleri olmayan Filistinli kardeşlerimizin tedavileri en iyi şekilde yapılıyor. Sağlık çalışanlarımız, tüm kurumlarımız elbirliği ile katkı koydu. Refakatçilerin burada kaldıkları sürede hastalarla birlikte kalmaları için altyapı kuruldu. Özel odalar düzenlendi. İletişim sağlanması için telefon etme, kontör yükleme gibi işlemler yapıldı. Herhangi bir problem yok.” dedi.

Türkiye genelinde tedavi edilen ve taburcu olan Filistinli hastaların ülkelerine geri döneceklerini belirten İzmir Valisi Mustafa Toprak, şu bilgileri verdi: “Yarın taburcu edilen hastalar ülkelerine geri götürülecek. Askeri uçak ile gönderilecek olan taburcu Filistinlilerin yerine, tedaviye muhtaç Filistinlilerden 28 hasta yarın akşam saatlerinde İzmir’e gelecek. Sistem dahilinde karşılanacak olan hastalar, İzmir genelinde 4 hastaneye sevk edilecek. Şu an için bir aksilik olmazsa altyapı hazırlandı.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.