İzmir Limanı’nda Planlanan ‘rıhtım’ İhalesi İptal Edildi

İzmir Limanı’nda Planlanan ‘rıhtım’ İhalesi İptal Edildi

İzmir Alsancak Limanı'nı büyütmek ve modernize etmek amacıyla planlanan rıhtımın yapımı için açılan ihalenin iptal edildiği öğrenildi. TCDD Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz ay rıhtımların durumunun tespiti ve yeni rıhtımların yapılması...

İzmir Alsancak Limanı'nı büyütmek ve modernize etmek amacıyla planlanan rıhtımın yapımı için açılan ihalenin iptal edildiği öğrenildi. TCDD Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz ay rıhtımların durumunun tespiti ve yeni rıhtımların yapılması için ihale açmıştı. İhale kapsamında, Alsancak Limanı'nda mevcut 20-22 nolu rıhtımların durum tespiti, 10-19 nolu rıhtımların ötelenmesi, 127 metrelik Ro-Ro rıhtımı ve 450 metrelik rıhtımların uygulama projeleri de yapılacaktı. İhale tarihi 2 Eylül 2014 olarak belirlendi. Ancak idari şartnamenin uygun olmaması gerekçesiyle ihale iptal edildi.

İzmir Limanı'nda 450 milyon liralık yatırım yapılması planlanıyor. Yatırımların tamamlanmasıyla limanın kapasitesinin 3 katına çıkarılarak 830 bin TEU'dan 2.5 milyon TEU'ya çıkarılması düşünülüyor. Bunun için 380 bin metrekare alanın dolgu yapılması planlanıyor. İzmir Körfezi'nde yanaşma kanalının ve suyolunun derinleştirilmesi de planlar arasında. 250 metre genişliğinde, 14 metre derinliğinde yaklaşık 7.5 kilometrelik bir su yolunu içeren proje için 152 milyon liralık yatırım yapılacak. Suyolunun derinleştirilmesi sayesinde yeni nesil gemiler düzenli ve emniyetli şekilde körfeze girip limana yanaşabilecek. Fakat 2015 yılında tamamlanması gereken bu yatırım için hala ÇED süreci devam ediyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.