İzmir Ekonomi Üniversitesi Yeni Akademik Yıla Başladı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Yeni Akademik Yıla Başladı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 2014-2015 akademik yılına başladı. İEÜ, 14. kez öğrencilerine, kariyerlerinin ilk adımlarını atmaları için kapılarını açtı. Yeni akademik yılı için düzenlenen törene İEÜ Mütevelli Heyeti Başkanı...

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 2014-2015 akademik yılına başladı. İEÜ, 14. kez öğrencilerine, kariyerlerinin ilk adımlarını atmaları için kapılarını açtı. Yeni akademik yılı için düzenlenen törene İEÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, akademisyen, mezun ve öğrenciler katıldı. İEÜ konferans salonundaki törende Demirtaş, kampüse hukuk fakültesi binası kurmayı planladıklarını söyledi. Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan destek isteyeceklerini belirten Demirtaş, “Biz kimseye el avuç açmıyoruz. Çok paramız yok ama borcumuz da yok. Kampüs Balçova’yı mükemmel hale getiriyoruz. Aziz Bey buna olanak sağladı. Güzel sanatlar fakültesi binası yapıldı, yabancı diller okulunu da yapıyoruz. Hukuk fakültemizin binası için Kampüs Balçova içinde bir yer belirledik, izin alabilirsek yapılaşma tamamlanmış olacak. Aziz Bey’den, bu konuda destek olması için son bir isteğimiz olacak.” dedi.

‘İKİNCİ KAMPÜS GÜZELBAHÇE'YE’

İEÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi için 21 bin metrekarelik yer aldıklarını aktaran Demirtaş, “Kampüs Güzelbahçe alanı 185 dönümdü. Bitişik alanda birkaç yer daha aldık ve toplam 210 dönüm oldu. Anaokulundan üniversiteye Ekonomi Koleji burada olacak. Eğitim, fen ağırlıklı olacak. Örnek bir fen lisesi yapmak istiyoruz, çünkü Mühendislik Fakültesi, ikinci teknopark da burada olacak. Spor salonumuz, olimpik havuz, futbol sahası, tenis kortları, basketbol sahası, gölet burada olacak.” diye konuştu.

Rektör Esen de İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin Türkiye’den yalnızca 23 üniversitenin girebildiği dünyadaki ilk 500 üniversite sıralamasında yer aldığını hatırlatarak, teknolojiyle olan işbirliğini arttırmaya kararlı olduklarını söyledi. Prof. Dr. Esen, dijital kampüs uygulaması ile uzaktan ya da etkileşimli öğrenim gibi projeleri hayata geçireceklerini aktardı.

Bu yıl en yüksek puanla Mütercim Tercümanlık Bölümü’ne yerleşen İrem Aydın ise İEÜ’yü kaliteli eğitim kadrosu, çift anadal seçenekleri, son teknolojiyle donatılmış bölümleri sebebiyle tercih ettiğini söyledi. Törenin ardından Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı ödülü alan Doç. Dr. Çiğdem Kentmen Çin, akademik yılın ilk dersini verdi. Ayrıca TÜBİTAK projelerinde yer alan öğretim üyelerine plaketleri, Mütevelli Heyeti Başkanı Demirtaş ve Rektör Esen tarafından takdim edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.