İzmir Dünya Sürat Pateni Ve Dünya Buz Hokeyi Şampiyonalarına Hazır

İzmir Dünya Sürat Pateni Ve Dünya Buz Hokeyi Şampiyonalarına Hazır

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova’daki Buz Sporları Salonu’nda gerçekleştirdiği tadilat çalışmaları tamamlandı. Tesis bünyesindeki spor salonları 1 Eylül’den itibaren hizmete girdi. Buz pistinin açılışı ise Dünya Buz Hokeyi...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova’daki Buz Sporları Salonu’nda gerçekleştirdiği tadilat çalışmaları tamamlandı. Tesis bünyesindeki spor salonları 1 Eylül’den itibaren hizmete girdi. Buz pistinin açılışı ise Dünya Buz Hokeyi Federasyonu’nun son dakika talimatı nedeniyle ertelendi. Federasyonun oyun alanı çizgilerine yönelik değişiklik kararı doğrultusunda pistin zemini yeniden boyanıyor. Pist önümüzdeki günlerden itibaren sporculara hizmet vermeye başlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2010 yılında kente kazandırdığı, ulusal ve uluslararası birçok turnuvaya ev sahipliği yapan Buz Sporları Salonu’nda 2015 yılında da heyecan tam gaz devam edecek. Dünya Buz Hokeyi Federasyonu (IIHF) ve Dünya Short Track Federasyonu (ISU), Dünya Sürat Pateni ve Dünya Buz Hokeyi şampiyonalarının İzmir’de yapılmasına karar verdi. Yoğun geçecek kış sezonu öncesi bakıma alınan salondaki çalışmalar planlandığı şekilde tamamlandı. Ancak Dünya Buz Hokeyi Federasyonu (IIHF), 25 Ağustos 2014 tarihinde gönderdiği yazıyla, Kore’de yapılan kongredeki karar doğrultusunda uluslararası buz hokeyi müsabaka sahası standartları ve oyun alanı çizgileri ölçülerinin değiştirildiğini duyurdu, dünya şampiyonasına ev sahipliği yapacak İzmir Buz Sporları Salonu’nun da yeni ölçülere göre düzenlenmesini istedi. Buz pistinin IIHF’den gelen yeni ölçülere göre çizilmesi için çalışmalara hemen başlandı, önümüzdeki günlerde salondaki diğer tesisler gibi pist de hizmete girecek.

İzmir Buz Sporları Salonu’nda 300 sporcunun katılacağı Dünya Sürat Pateni Şampiyonası, 2015 yılının Şubat ayında düzenlenecek. Nisan’da ise Türkiye, Güney Kore, Lüksemburg, Hong-Kong, Birleşik Arap Emirlikleri, Gürcistan ve Bosna-Hersek’in yer alacağı Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası grup maçları yapılacak. Sezon öncesi bakıma alınan salonda küp ekran, ses sistemi ve soyunma odaları ile kale direklerinin boya ve bakımı yapılırken, zarar gören boordlar ve kırık camlar yenilendi. Salon çatısı, kalorifer kazanları, doğalgaz brülörleri, klimalar ve havalandırma sistemleri, soğutma grubu gibi önemli donanımların yıllık bakımları tamamlandı. Aynı süreçte 3 adet soğutma grubu kompresörü ise yenilendi. Diğer yandan, halk gününde kullanılan patenlerin bakımı yapılırken, soyunma odası ve koridorların tabanlarındaki döşemeler sıfırlanıp, yangın panik kapı alarm sistemi kuruldu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.