İzmir Büyükşehir Yeni Bağlanacak Köylerin Yollarını Asfaltlıyor

İzmir Büyükşehir Yeni Bağlanacak Köylerin Yollarını Asfaltlıyor

Bütünşehir Kanunu ile birlikte kendi sınırlarına bağlanan dokuz ilçe, 23 belde ve 400’e yakın köye hizmet götürebilmek amacıyla 2014 yılını beklemeden harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdiden iki ilçede ova yolu asfaltlamalarına başladı.

Bütünşehir Kanunu ile birlikte kendi sınırlarına bağlanan dokuz ilçe, 23 belde ve 400’e yakın köye hizmet götürebilmek amacıyla 2014 yılını beklemeden harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdiden iki ilçede ova yolu asfaltlamalarına başladı. Tarla yollarının asfaltlanmasıyla mutlu olan köylüler, İzmir’de yaşamalarına rağmen Büyükşehir'e bağlanmadan önce hizmet alamadıklarını belirterek, “Şu anda neredeyse 100 yıllık sorunlarımıza çözüm bulunmuş oldu. Kiraz ilçemizin İpek Yolu olan eski ana güzergâhımız asfaltlanıyor. Çok mutluyuz.” dedi.

Geçen aylarda yeni bağlanan ilçe, belde ve köylerde bir tur programı uygulayarak geniş katılımlı toplantılar yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ihtiyaçları tespit etmişti. İhtiyaçların aciliyet sırasına göre giderileceğini belirten Başkan Kocaoğlu, “Yol haritasını belirleyerek, öncelik sıralamasını doğru yaparak, hep birlikte çalışıp kentimizi kalkındıracağız. Önümüzdeki yıllardan itibaren bu gelişmeyi siz de hissedeceksiniz.” demişti. Bu toplantıların ardından icraat için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, hemen ihaleye çıkarak ilk etapta Kiraz ve Dikili’de asfaltlama çalışmalarına başladı. Söz konusu kanuna göre ilçelerle ilgili asıl devirler 2014 Mart ayından sonra yapılacak olmasına rağmen meclis kararıyla aylar önceden çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi, bu iki ilçenin ardından Karaburun, Kınık, Bergama, Beydağ, Tire, Ödemiş ve Çeşme’de de asfaltlamalar yapacak. Kiraz’da Haliller, Karaburç, Kaleköy, Umurcalı, Merkez Cumhuriyet, Şemsiler, Suludere, Yeniköy, Çömlekçi ve Çayağzı köylerini birbirine bağlayan yollarda ve üretim alanlarının ulaşım yollarında 45 kilometrelik asfaltlama çalışması sürdüren ekipler, Dikili'de ise ilçeyi Çanakkale karayoluna bağlayan Kaynarca mevkisinde asfaltlama yapıyor. Burada toplam 9,5 kilometre uzunluğunda beş yol yenilenecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.