İzmir Büyükşehir 'Çamur Yönetimi Master Planı' Hazırlıyor

İzmir Büyükşehir 'Çamur Yönetimi Master Planı' Hazırlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 30 ilçenin 2020, 2030, 2040 ve 2050 yıllarına ait atık su ve çamur miktarıyla niteliklerine ilişkin bilgilerin yer alacağı “Çamur Yönetimi Master Planı” oluşturacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 30 ilçenin 2020, 2030, 2040 ve 2050 yıllarına ait atık su ve çamur miktarıyla niteliklerine ilişkin bilgilerin yer alacağı “Çamur Yönetimi Master Planı” oluşturacak. Planda, arıtma tesislerinde oluşan çamurların doğaya zarar vermeden en ekonomik şekilde toplanması ve yeniden kullanılabilmesi için yapılan araştırmalar yer alacak.

Büyükşehir Kanunu'yla dokuz ilçede daha atık suların arıtılması ve çıkan çamurların bertarafından sorumlu olan belediye, arıtma çamurlarının çevreye zarar vermeden toplanmasını ve geri kazanımını sağlayabilmek için master plan hazırlayacak. Planda, gelecekte İzmir’de kurulacak çamur bertaraf tesislerinin nitelikleri, yerleri ve özelikleri belirlenecek. Yeni arıtma tesisleri de planlanarak, hangi dönemlerde devreye alınması gerektiği ortaya koyulacak. Atık su arıtma tesislerinde oluşan çamurların tarımda ve sanayide ek yakıt elde etmek için yeniden kullanımını sağlamak amacıyla yeni çürütme ve kurutma tesisleri planlanacak. İZSU'nun halen 25 atık su arıtma tesisi işlettiğini belirten yetkililer, “30 Mart tarihinden itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olan ve arıtması bulunmayan ilçelere de arıtma tesisleri kurulacak. Mevcut arıtma tesislerinin de nüfus artışına bağlı olarak gerekiyorsa kapasitesi arttırılacak. Bu anlamda çamur yönetimi master planı, yapacağımız çalışmalar için bize yol haritası oluşturacak.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.