‘İzmir Bombası’ Konya'da ilgi gördü

‘İzmir Bombası’ Konya'da ilgi gördü

İzmir'in meşhur lezzetleri arasında yer alan “İzmir Bombası” Konyalılar'dan tam not aldı. Konya'da sadece 2-3 ustanın yaptığı İzmir tatlısının tadı, yiyenlerin damağında kaldı.

İzmir'in meşhur lezzetleri arasında yer alan “İzmir Bombası” Konyalılar'dan tam not aldı. Konya'da sadece 2-3 ustanın yaptığı İzmir tatlısının tadı, yiyenlerin damağında kaldı. İzmir'de her köşe başında satılan ve İzmir'e giden herkesin yemeden dönmediği şehrin meşhur tatlılarının da başında gelen “İzmir Bombası” Konya'ya geldi. Bir elin 5 parmağını geçmeyecek sayıda ustanın yaptığı ve son zamanların fenomeni haline gelen tatlı çeşiti, yaklaşık 2-3 haftadır Konya'da satılmaya başladı. Yoğun çikolata tadı ile çok sevilen bir de sosyal medyada da popüler olan “İzmir Bombası” Konya halkının favori tatlıları arasındaki yerini almayı başardı. İnce hamurlu, dışı çıtır, içi akışkan olan tatlı, Konya'da artık ilk gününe göre daha fazla satılıyor.

 

İZMİR BOMBASI MERAKI ARTTI!

Merkez Öğretmenevi ara sokağında hizmet veren Azizoğlu Pastanesi çalışanı Egemen Yılmaz, bu tatlı türünün genelde İzmir tarafında yapıldığını söyledi. Boyoza benzediğini fakat bölününce tatlının içinden yoğun bir çikolatanın aktığını ifade eden pastane çalışanı Yılmaz, tatlının kurabiye tarzı bir tür olduğunu da dile getirdi. Tatlıda kullanılan çikolatanın yanmayan bir özelliğinin olduğunu belirten Yılmaz, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Konyalılar, tatlıya büyük bir ilgi gösterdi. İlk yaptığımız gün 80-90 satmıştık. Bugün bu sayı iyice arttı. Konyalılar, tatlıyı çok sevdi. Pastanenin camına da kocaman 'İzmir Bombası çıktı' yazısını astık. Merak edenler, İzmir Bombasının ne olduğunu soruyorlar. Merak edenler, tatlının tadına bakıyor ve tatlı hepsinin çok hoşuna gidiyor. Adet olarak satılıyor. Tanesi 2 lira. Bizim dışımızda yapan 2-3 yer daha var. İzmir bombasını yaparken hamurunun yumuşak olmasına ve bezelerinizi açarken ince açmaya dikkat edilmelidir. Bir de bombalar kapatılırken güzelce kapatılmalı, içerisindeki çikolatanın sızacak bir yer bırakılmamalıdır. Pişirme esnasında kontrollü olmaya dikkat edilmelidir.”

MESUT TURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.