İYİ Parti Konya’dan aday açıklaması

İYİ Parti Konya’dan aday açıklaması

İYİ Parti İl Başkanı Avukat Gökhan Tozoğlu, “AK Parti'ye müthiş bir tepki var. Tepkili seçmenlerimizin oyuna da talip olacağız” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti'nin uzun zamandır yaptığı “ittifak görüşmeleri” nihayet sonuca bağlandı. İki parti de içlerinde Konya'nın da olduğu şehirlerde mutabakata vardı. Konya'da Büyükşehir için İYİ Parti aday çıkaracak. Aday çıkarmayacak olan CHP ise İYİ Parti'nin çıkardığı adayı destekleyecek. 24 Haziran 2018 seçimlerinde CHP yüzde Konya'da yüzde 9,7 oy alırken İYİ Parti de yüzde 9 oy almıştı. CHP 2 vekil, İYİ Parti ise 1 vekil çıkarmıştı. CHP, oy kullanan 1 milyon 543 bin 949 Konyalı seçmenin 130 bin 874 oy alırken, İYİ Parti de 121 bin 299 ol almıştı. İki partiye toplamda çıkan oy bu sayılara göre 252 bin 173 olmuştu.

TOZOĞLU İLÇELER İÇİNDE İTTİFAK SİNYALİ VERDİ

Yapılan ittifak ile ilgili Merhaba Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan İYİ Parti Konya İl Başkanı Avukat Gökhan Tozoğlu, Konya  Büyükşehir için karar kılındığı gibi ilçelerde de ortak aday çıkarma konusunda il başkanları nezdinde görüşmelerin yapılacağına dikkat çekti. İYİ Parti adına çıkacak adayın belirlenmesi için biraz daha zamana ihtiyaçlarının olduğunu ifade eden Başkan Tozoğlu, “Adayımızı belirlerken, farklı kesimlerden de oy alabilecek profilde olmasına dikkat edeceğiz” dedi. Adayın siyasal ideolojik baskınlığından ziyade, tanınan ve oy potansiyeli olan kişi olmasına önem verileceğini söyleyen Tozoğlu, “Görüştüğümüz ve bunun dışında aklımızda olan isimler var. Atilla Kart bey ile ilgili söylemler ortaya atıldı. Bizim böyle bir görüşmemiz olmadı Atilla bey ile” şeklinde konuştu.

MİLLİ GÖRÜŞ TABANINDAN OY ALMALIYIZ

“Konya'da farklı bir tablo ortaya koyacağız” diyen Tozoğlu, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “MHP'nin Konya'dan aday gösterip göstermeyeceği de önem arz ediyor.  Bizim, Milli Görüşçü tabanından da oy almamız gerekir. Konya'daki seçimlerin sonucunu belirleyen yüzde 30-35'lik bir Milli Görüşçü kesim var. Belirtmek istediğim bir husus daha var. Bazıları Saadet Partisi'nin karşılığı yok diye düşünüyor. Biz, böyle düşünmüyoruz. Vatandaş, AK Parti'den de şikayetçi. AK Parti'ye yönelik müthiş bir tepki var. Tepki oylarını da almamız gerekiyor.”

EMRE ÖZGÜL  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum