İYİ Parti adayı Yokuş'un köyünde hizmeti kestiler

İYİ Parti adayı Yokuş'un köyünde hizmeti kestiler

İYİ Parti Konya 1. sıra Milletvekili adayı Fahrettin Yokuş, katıldığı bir canlı yayın programında Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun'a seslenerek, "Sen kimsin, ne bu hadsizlik. Sen, köydeki hizmeti durduramazsın" dedi

İYİ Parti Konya 1. sıra Milletvekili Adayı Fahrettin Yokuş, Beyşehir İlçesi'ne bağlı, Göçü Köyü'nde iftar programına katıldı. İddialara göre iftar programından birkaç saat sonra Beyşehir Belediyesi'nden gelen talimat ile birlikte köydeki hizmet durdu. Köye döşenmek için getirilen kilitli taşlar, telefonla gelen bir talimat ile belediye işçileri tarafından köyden çıkarıldı. Köyde hizmet yarım kaldı. Üstelik köyde çoğu nokta çamur haline geldi. Alınan bu kararın ardından köy halkı, belediyeye tepki gösterdi. Köy halkı, "Seçim öncesi köyümüze layık görülen bu karar doğru olmadı" dedi.

26 HAZİRAN'A KADAR SÜRE VERİYORUM

İYİ Parti Konya 1. sıra Milletvekili Adayı Fahrettin Yokuş, belediye tarafından kendi köyünde hizmetin durdurulduğunu aktardı. Yokuş, hizmetin durmasına sert tepki göstererek, ilgilileri göreve davet etti. Olayın nasıl yaşandığı ile ilgili bilgiler veren Yokuş, şunları kaydetti: "Gece saat 03.00'da taşeron firma taşı tarağı toplayıp gitmiş. İşi bırakmış, döşemek için getirdikleri kilitli taşları da almış götürmüş. Mahalle muhtarı şaşıyor. Meğerse taşları emirle belediye toplatmış.   Muhtar, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun'a gidiyor, yarım saat bekliyor ve görüşüyor. Muhtar, belediye başkanına 'Ne oldu' diyor. Başkan da 'Akşam birisi gelmiş, taşeron firma elemanı ile tartışmış. Biz de karar aldık, bu hizmeti yapmaktan vazgeçtik' demiş. Böyle bir tartışma olmamış. Hadi olsun diyelim, devlet böyle mi yönetilir? Eyy sen belediye başkanı! Vatandaşın hizmet alma hakkını hangi sıfatla kesiyorsun? Sen kimsin, ne bu hadsizlik! Muhtarla birlikte Beyşehir Kaymakamı'na gittim. Kaymakama 'Sen mülkiye amirisin, gereğini yap' dedim. Vali beye de konuyu ileteceğim. 25 Haziran'da vekil olursam, 25'inden sonra Sayın Vali, Kaymakam ve Belediye Başkanı yerlerinde rahat oturamayacaklar. Hepsini vatandaşlar arasında ayrım yapmak, görevi suistimal etmek, halkın hizmet alma hakkını elden almak konularında gerekeni yapmazlarsa olayı savcılığa intikal ettireceğim. Köy çamur içinde.  Kaymakam beye söyledim. 'Haziran ayının 26'sına kadar geri çekilen bu hizmet mahalleye götürülmezse istifa et git' dedim. Savcılığa vereceğim, peşini bırakmayacağım. Hukuk ve adalet istiyorum. Bayrama kadar süre veriyorum."

MİLLET TEPKİLİ SEÇİM ÖNCESİ YANLIŞ ADIM

Göçü Mahallesi muhtarı Aytekin Döşemeci de hizmetin durmasını Fahrettin Yokuş'un İYİ Parti'den aday olmasına ve Yokuş'un kendi köyünde iftar programına katılmasına bağladı. İftardan birkaç saat sonra belediye işçilerinin köye dizmek için getirdiği kilitli taşları toplattırdığını aktaran Muhtar Döşemeci, "İftardan sonra her şeyi götürdüler. Köş, çamur içinde" dedi. Belediye Başkanı Murat Özaltun'un hizmeti geri çekmeye gerekçe olarak "Kepçe operatörünü dövdüler" ifadelerini kullandığını söyleyen Döşemeci, "Öyle bir olay oldu ise beni niye aramadılar? Biz, işçiler ile birlikte iftar yaptık. Saat 02.00 gibi de çay içtik. Müteahhite belediyeden talimat geldi. İşçiler ile vatandaş arasında ufak bir iteleme de olmuş olabilir fakat bunların hiçbiri hizmete engel olamaz. Olaya giren vatandaş kimse zaten belli olur fakat hizmet kesilemez, böyle bir anlayış olamaz. Müteahhitte ilk gün bize farklı konuştu, ikinci gün farklı konuştu. Taşlar, yarım kaldı. Fahrettin bey, buradan aday oldu diye bunlar yaşandı. Herkes, kendi fikrini savunur, benim derdim köyüm. Millet tepkili, seçim öncesi böyle bir şey olamaz. Belediye kimin malına ayrımcılık yapıyor?" şeklinde konuştu.  

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum