Sabit Horasan

Sabit Horasan

İyi başlangıç

İyi başlangıç

Torku Konyaspor ligin ikinci yarısına iyi bir başlangıç yaptı..

Kartallar, Buca deplasmanında kazanmakla kalmadı, hem iki basamak üste çıktı, hem de rakipleriyle aradaki puan farkını biraz daha kaparak ilk 6 umutlarını artırdı..

Hatta, ilk 3 sıradaki takımlarla puan farkı aynı kalsa da, Torku Konyaspor Buca deplasmanında aldığı 3 puanla ilk 2 şansını yeniden yakaladı dersek yanlış olmaz. Takımdaki güven ve kazanma isteği bunu göstermekte.

Buca karşısında oynanan futbola baktığımızda, ilk yarının son 4 haftasındaki hareketliliği göremedik.

Ancak, bunda rakibin ciddi bir takım olması, iç sahada zor kaybetmesi ve deplasmanda oynamanın da getirdiği psikolojik etkisinin katkısı olsa gerek..

Orta alanı kalabalık tutarak rakibe boş alan bırakmayan, defansta çok iyi kapanarak Bucasapor’a pozisyon vermeyen Torku Konyaspor’un en büyük sıkıntısı yine, basit top kayıpları oldu.. Erdal’ın şık golüyle galip gelen yeşil-beyazlılar, en az 3-4 net gol pozisyonundan da yararlanamadılar..

Torku Konyaspor için en önemlisi, ikinci yarı perdesini 3 puanla açmaktı. Bu da oldu.. Umarız ki, bunun getirdiği moral ve güven Cumartesi akşamı Trabzon karşısında da etken olur ve Konyaspor kazanır..

Çünkü, ligin ilk yarısında iç sahada yeterli performansı gösteremeyen ve çok puan kaybeden Kartallar, deplasmanda ise daha iyi görüntü vererek sadece 1 kez yenildiler..

Şimdi sarada, 1461 Trabzon maçı var.. Bu karşılaşma da en az Bucaspor maçı kadar önem taşımakta. Torku Konyaspor için en büyük dezavantaj, iç sahada maç kazanamamaktır. Ayrıca, rakip, bireysel olarak iyi futbolculara sahip, takım oyunu oynayan ve zor gol yiyen dirençli bir ekip.

Trabzon maçının kazanılması halinde deplasmanda alınan Buca galibiyeti daha bir anlam taşıyacak.

Torku Konyaspor, rakibi yenmekle kalmayacak,, 3. sırada yer alan Trabzon’la aradaki 6 puanlık farkı da 3’e indirecek..

Bu nedenle, Trabzon maçı mutlaka kazanılması gereken bir karşılaşma oldu.. Bir Trabzon mu? Elbette ki değil.. Ligin başında da söylediğimiz gibi şampiyonluğa oynayacak bir takımın iç sahada puan kaybetmemesi gerekir.

Teknik direktör değişikliğiyle iyi bir hava yakalandı.. Bunu Cumartesi akşamı da Trabzon maçında sürdürmeliyiz.

Konya olarak teknik kadro ve futbolculara güveniyoruz. Onlar, kendilerine yakışanı yapacaklar ve Konyaspor’un büyüklüğünü bir kez daha göstereceklerdir. Buna gönülden inanıyoruz. Torku Konyaspor, iç sahada kazanamama psikolojisini üzerinden attığı zaman galibiyete en yakın taraf olarak öne çıkacaktır.. Buda Trabzon maçıyla başlamalıdır..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR