İyi başladı kötü bitti

İyi başladı kötü bitti

Atiker Konyaspor Beşiktaş’ı yenerek süper kupayı kazandığı sezonu Fenerbahçe yenilgisi ile tamamladı.

Atiker Konyaspor Beşiktaş’ı yenerek süper kupayı kazandığı sezonu Fenerbahçe yenilgisi ile tamamladı. Küme düşmekten 33. haftada kurtulan yeşil-beyazlı ekip taraftarına ızdırap gibi bir sezon yaşattı. Atiker Konyaspor, son aldığı Fenerbahçe yenilgisiyle sezonu 36 puanla 15.sırada tamamladı

Süper Lig’de 2017-2018 sezonu sona erdi. Taraftarına adeta işkence yaşatan ve geçtiğimiz hafta kümede kalmayı garantileyen Atiker Konyaspor, ligi düşme hattının bir basamak üstünde tamamladı. Yeşil-beyazlı ekip,  son aldığı Fenerbahçe yenilgisiyle sezonu 36 puanla 15.sırada tamamladı.

PUANLARI EVİNDE TOPLADI

Atiker Konyaspor, oynadığı 34 maçta 9 galibiyet, 9 beraberlik ve 16 yenilgi aldı. 38 gol atan temsilcimiz, kalesinde ise 42 gol gördü. Atiker Konyaspor her sezon olduğu gibi bu sezonda da puanları iç sahada topladı. Sezonu 36 puanla tamamlayan yeşil-beyazlı ekip 27 puanı iç sahada oynadığı maçlarda aldı. Konyaspor evinde 17 maça çıktı. Yeşil-beyazlı ekip bu maçların 7’sinde  sahadan galibiyetle ayrıldı. Atiker Konyaspor kalan 10 maçta ise 6 beraberlik 4 yenilgi aldı.

DEPLASMAN KARNESİ ZAYIF

Bu sezon küme düşmeme mücadelesi veren Atiker Konyaspor’un bu sıkıntıyı yaşamasının en büyük sebebi dış sahada sergilediği performans oldu. Yeşil-beyazlı ekip deplasmanda oynadığı 17 maçta 2 galibiyet 3 beraberlik 14 yenilgi aldı. Atiker Konyaspor  17 maçta sadece 9 puan toplayabildi. Atiker Konyaspor  sezonun ilk yarısında deplasmanda sadece Yeni Malatyaspor ile 1-1 berabere kalarak ilk dış saha puanını aldı. Yeşil-beyazlı ekip sezonun ikinci yarısında kümede kalma mücadelesi verdiği zamanlarda Alanyaspor ve Karabükspor’u deplasmanda yenmeyi başardı. Atiker Konyaspor diğer maçlarda ise Osmanlıspor, Antalyaspor ile berabere kaldı. Yeşil-beyazlı ekip bu maçlarda aldığı puanlarla zar zor ligde kalmayı başardı.      

SERGEN YALÇIN İLE ÇIKIŞ YAKALADI

Mehmet Özdilek'in ardından takımın başına geçen Sergen Yalçın, farkını ortaya koydu. Atiker Konyaspor, Yalçın'ın takımın başına getirilmesinden son 5 maçta kalesini gole kapattı. Atiker Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'de 25. hafta öncesinde teknik direktörlük görevine getirilen Sergen Yalçın yönetiminde çıktığı 10 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 yenilgi yaşadı.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.