İttifak'ta yeni başkan Sözbir oldu

İttifak'ta yeni başkan Sözbir oldu

İttifak Holding, 2016 yılı çalışmalarını değerlendirdiği Olağan Genel Kurul’unu Konya’da gerçekleştirdi. İttifak Holding'in yeni yönetim kurulu başkanı Ünsal Sözbir oldu

İttifak Holding genel kurulunda; Mehmet Ali Korkmaz, Murat Kıvrak ve Tahir Atila Yönetim Kurulu’na tekrar seçilirken; 2014 yılından bu yana Bağımsız Üye olarak görev yapan Ünsal Sözbir, fiili Yönetim Kurulu’na dahil oldu. Nevzat Palta geçmiş dönemlerde olduğu gibi yine bağımsız üye olarak görevine devam ederken, yönetime dahil olan yeni bağımsız üye ise 2011-2017 Yılları arasında Türk Eximbank Genel Müdürü olarak görev yapan Dr. Hayrettin Kaplan oldu. Uzun yıllardır Yönetim Kurulu üyeliği yapan Prof. Dr. Adem Elgün ise yeni yönetimde görev almadı.

2011 yılında Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı devralan Mehmet Ali Korkmaz, Genel Kurulda yaptığı açılış konuşmasında görev süresi içerisindeki faaliyetlerini değerlendirdi. Korkmaz, İttifak Holding’i 2023’te 5 milyar TL konsolide ciro hedefine ulaştıracak önemli yatırımları görevde bulundukları süreçte tamamladıklarını ve grubun artık yükselme dönemine girdiğini ifade etti. İttifak Holding’in psikolojik sınır olarak kabul edilen 1 milyar TL ciro sınırını aştığını vurgulayan Korkmaz, “Makine, inşaat, gıda ve yumurta alanlarında yaptığımız yatırımların katma değeri, inşallah önümüzdeki süreçte daha fazla artacak. Allah’ın izni ile birçok sektörde atağa kalkacağız” dedi. İttifak Holding’in Anadolu insanını, Anadolu irfanını temsil ettiğini vurgulayan Korkmaz, “İttifak’ın kuruluş felsefesinin temelini oluşturan Anadolu’nun kalkınması ve refah seviyesinin artması, önümüzdeki dönemlerde de bir numaralı sorumluluğumuz olacaktır. Ülkemizin her karış toprağında daha güçlü bir Türkiye için İttifak olarak faaliyetlerimizi artırarak sürdüreceğiz. Birlikte yapabiliriz diyen bir grup girişimcinin Anadolu’nun kalkınması adına benimsediğimiz sorumluluk, her geçen yıl daha büyük hedeflere doğru yürüyor. Yeni hedeflere ulaşma ve yeni başarılara imza atma yetkinliğimizin de yüksek olduğunu biliyoruz. Yaptığımız katma değerli üretim ve oluşturduğumuz nitelikli istihdamla ülkemizin kalkınmasına fayda üretebilme fırsatını bahşettiği için Allah’a hamd ediyorum” dedi.

Anadolu sermayesinin Türkiye’deki en önemli temsilcilerinden olan İttifak Holding’in, 2016 yılı faaliyetlerinin değerlendirildiği Genel Kurul’da hayata geçirdikleri projeleri paydaşlarına aktaran İttifak Holding CEO’su Tahir Atila, Türkiye’nin tarihinin en büyük terör saldırısını atlatarak olağanüstü bir yılı geride bıraktığını belirtti. Geleceğe dair umutlarını yeşertmekte oldukları bir günün akşamında ülkemizin hain bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığını dile getiren Atila, “Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’ın teşrifleri ile ülkemizin geleceğine olan güvenimizin nişanesi yatırımlarımızdan biri olan Zermeram’ın temelini attığımız gün meydana gelen bu hain kalkışmayı, İttifak olarak bir kez daha lanetliyoruz. Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır sözünde birleşen, vatanı için adeta canından geçen milletimize şükranlarımızı sunuyorum. Bu vesile ile iradesini tahakküm altına almak isteyenlerin karşısında bir kale gibi durarak geçit vermeyen, şehitlik mertebesine erişen tüm vatan evlatlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize de hayırlı bir ömür diliyorum. İttifak Holding olarak milletimize ve iradesini temsil eden hükümetine güvendiğimizi, ülkemizin geleceğinden umutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

YENİ BAŞKAN SÖZBİR OLDU

İlk Yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. Yeni Başkan Ünsal Sözbir oldu.

Yönetim Kurulu’nun gerçekleştirdiği ilk toplantıda yapılan görev dağılımında, Yönetim Kurulu Başkanı Ünsal Sözbir olurken, geçmiş dönemlerde olduğu gibi CEO görevi uhdesinde kalmak üzere Tahir Atila da Yönetim Kurulu Başkan Vekili oldu. 2011 yılından bu yana yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten Mehmet Ali Korkmaz ise yönetim kurulu üyesi olarak göreve devam ediyor. Yeni yönetim kurulu başkanı Ünsal Sözbir yaptığı açıklamada; “Yönetim kurulumuzun şahsıma tevdi ettiği görevden dolayı onur duydum ve teşekkür ediyorum. Grubumuz ve tüm paydaşlarımız için hayırlara vesile olsun. İttifak Holding önümüzdeki dönemde daha dinamik ve karlı bir şekilde çalışmalarını sürdürecek. İttifakla yürüdüğümüz bu yolda, geleceğe dair belirlediğimiz hedeflerimizi en kısa sürede kamuoyu ile paylaşacağız. Ortaklarımızın yönetim kurulumuza gösterdikleri güvene bu vesile ile bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.