İttifak'ta yeni atamalar yapıldı

İttifak'ta yeni atamalar yapıldı

İttifak Holding, Yeni atamalarla yönetim kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Holding şirketlerinden Seha Yapı, Selva Gıda ve İmaş Makine’de de üst düzey atamalar gerçekleşti

Anadolu sermayesinin Türkiye’deki en önemli temsilcilerinden olan İttifak Holding’de yeniden yapılanma çalışmaları devam ediyor. Holding’te İcra Kurulu’na İsmail Güner, Selva Gıda Yönetim Kurulu Üyeliğine Mehmet Karakuş, Selva Gıda Genel Müdürlüğüne Özkan Koyuncu, Seha Yapı Genel Müdürlüğüne Tuncay Lamcı, İmaş Makine Genel Müdürlüğüne de Mustafa Özdemir getirildi.

İttifak Holding’de başlatılan değişim yönetimi çerçevesinde günümüze ve geleceğe daha fazla entegre olmuş bir İttifak Holding inşa etmek istediklerini açıklayan Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve aynı zamanda grubun CEO’su olan Tahir Atila, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Değişim hayatın bir gerçeği. Rekabetin, iletişim ve teknolojik hızın, inovatif düşüncenin bu kadar güçlü ve hızlı olduğu bir ortamda statik bir yaklaşımla geleceği değil bugünü dahi yönetemezsiniz. Dolayısıyla kurumsal yapılar için; yaşanılan değişime kolay adapte olabilen dinamik bir yapı, değişime öncülük edecek entelektüel birikime sahip bir ekip ve değişimi gelişime dönüştürerek sürdürülebilir kılacak güçlü bir yönetim iradesinin gerekliliğinden bahsedebiliriz. İttifak’ın önümüzdeki yeni dönemi için tüm bunları bir araya getirebildiğimizi düşünüyorum. Son genel kurulumuzda yönetim kurulumuza yeni katılan üyelerimiz ve ekip arkadaşlarımızın da destekleriyle grubumuzda değişim yönetimini başlattık. Bu bağlamda; iş süreçlerimizi gözden geçirdiğimiz gibi, yönetici takımımız başta olmak üzere grubun tüm dinamiklerini harekete geçirecek bir eylem planı oluşturduk. Bu çerçevede bazı üst düzey yönetici arkadaşlarımızla yolları ayırdığımız oldu. Diğer taraftan aramıza yeni takım arkadaşları kattık, katmaya da devam ediyoruz.” İttifak Holding’in iş süreçlerine dair de özellikle performans odaklı revizyonlar yaptıklarını belirten Atila, “Önceki yıllarda ölçeğe ve büyümeye odaklıyken, bundan sonraki süreçte büyümeye devam ederken karlılık ve verimlilik daha fazla odaklanacağımız konular olacak. Bu süreci yaşarken, iç iletişimimize ve grubun sosyal değerlerindeki gelişimine de geçmişe oranla daha fazla özen göstereceğimizi ifade edebilirim.” dedi. Başlattıkları değişim yönetimi çerçevesinde Holding ve şirketlerinde yapılan üst düzey atamaların hayırlara vesile olmasını dileyen Atila, “Elde ettiğimiz bu dinamizm ve yenilenme ile yeni sektörler, yatırımlar ve değişimler de gündemimize gelmeye devam edecek. Kısaca, bundan sonra yeni bir İttifak’la yenilikleri hep birlikte daha yoğun yaşayacağımızı, birçok farklılığı deneyimleyerek gelişimimizi sürdüreceğimizi tüm paydaşlarımıza bildirmek isterim” dedi.

YENİ GÖREVLER

İttifak Holding Yönetim Kurulu’na geçtiğimiz aylarda Ünsal Sözbir ve Nevzat Palta Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmişti. Geçtiğimiz haftalarda Holding İcra Kurulu’na İsmail Güner atanırken, şirketlerin üst düzey yönetici kadrolarında da yeni görevlendirmeler yapıldı. Bu kapsamda, Selva Gıda’da Genel Müdür olarak görev yapan Mehmet Karakuş Selva Gıda Yönetim Kurulu Üyeliğine getirilirken, boşalan Genel Müdürlük koltuğuna ise Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Özkan Koyuncu atandı. Diğer taraftan, holdingin inşaat sektöründeki markası Seha Yapı’da bir süre önce boşalan Genel Müdürlük makamına grubun makine şirketi olan İmaş’ın Genel Müdürü Tuncay Lamcı getirilirken İmaş Makine’de boşalan Genel Müdürlük koltuğuna da İmaş’ın Genel Müdür Yardımcılarından Mustafa Özdemir atandı.

İSMAİL GÜNER / İTTİFAK HOLDİNG / İCRA KURULU ÜYESİ

1966 Ünye doğumlu İsmail Güner, ilk ve orta öğrenimini Ünye’de, lisans eğitimini de İstanbul Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamladı. Güner, aynı bölümde yüksek lisans da yaptı. İsmail Güner, iş hayatına 1987 yılında Pamukbank’ta Kambiyo Uzmanı olarak başladı. 1991-2005 yılları arasında sırasıyla; Şişmanoğulları Orman Ürünleri San. Tic. A.Ş.’de İthalat Yetkilisi, Torunlar Gıda San. Tic. A.Ş.’de İthalat&İhracat Yetkilisi, Rapid Dış Ticaret ve Pazarlama’da Dış Ticaret Müdürü, Kastamonu Entegre Ağaç San. Tic. A.Ş.’de Dış Ticaret ve Satın Alma Müdürlüğü görevlerini yürüttü. 2005 yılında Genel Koordinatör Yardımcısı olarak atandığı Göltaş Göller Bölgesi Çimento San. Tic. A.Ş.’de iki yıl bu görevi yürüttükten sonra Orma Orman Mamülleri Entegre San. Tic. A.Ş.’ne Genel Müdür oldu. Güner, 2008 yılında daha önce görev yaptığı Kastamonu Entegre Ağaç San. Tic. A.Ş.’ne Dış Ticaret ve Satınalma Direktörü olarak atandı ve bu görevini de 2013 yılına kadar sürdürdü. 2014 yılı Ekim ayı itibari ile İttifak Holding’e İcra Kurulu Üyesi olarak atanan İsmail Güner, evli ve dört çocuk babasıdır.

MEHMET KARAKUŞ / SELVA GIDA / YÖNETİM KURULU ÜYESİ

1970 Yılında Konya’da doğan Mehmet Karakuş, Lisans Eğitimini Selçuk Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümünde tamamlandıktan sonra, yine aynı bölümde Yüksek Lisans derecesi aldı. Çalışma hayatına, 1992 yılında İttifak Holding’de Stajyer olarak başlayan Karakuş, 1997 yılından bu yana Selva Gıda’da Satış Müdürlüğü ve Genel Müdür Yardımcılığı da dâhil olmak üzere çeşitli görevler üstlendi. 2008 yılından bu yana Selva Gıda Genel Müdürlüğü görevini yürüten Karakuş, 16 Ekim 2014 tarihi itibariyle Selva Gıda Yönetim Kurulu Üyeliği görevine atandı. Mehmet Karakuş, evli ve 3 çocuk babasıdır.

ÖZKAN KOYUNCU/SELVA GIDA/GENEL MÜDÜR

1969 yılında Konya’da doğan Özkan Koyuncu, Lisans Eğitimini Hacettepe Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümünde tamamladıktan sonra, 2000 yılında Selçuk Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünden de ikinci lisans diplomasını almıştır. 2001 yılında Selçuk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında Yüksek Lisans derecesi alan Koyuncu’nun, halen Selçuk Üniversitesi’nde Doktora öğrenimi devam etmektedir. Çalışma Hayatına, 1992 yılında Selva Kalite Kontrol Biriminde başlayan Koyuncu, 2007 yılına kadar Üretim Müdürlüğü de dâhil olmak üzere çeşitli görevler üstlenmiştir. 2007 yılından bu yana Selva Gıda’da Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Koyuncu, 16 Ekim 2014 tarihi itibariyle de Selva Gıda’ya Genel Müdür olarak atandı. Özkan Koyuncu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

TUNCAY LAMCI/SEHA YAPI/GENEL MÜDÜR

1974 yılında Konya’da doğan Tuncay Lamcı, orta öğrenimini Konya’da tamamladıktan sonra, Lisans Eğitimini Gaziantep Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde tamamlamıştır. Çalışma hayatına, 1997 yılında Selva Gıda’da Teknik Müdür Yardımcısı olarak başlayan Lamcı, 2002-2010 yılları arasında Schneider Elektrik’te satış operasyonlarında çeşitli görevler almış, 2010 yılında İmaş Makine’ye Genel Müdür Yardımcısı olmuş ve yeniden İttifak ailesine katılmıştır. 2011 yılından bu yana İmaş Makine’de Genel Müdürlük görevini yürüten Lamcı, 16 Ekim 2014 tarihi itibariyle İttifak Holding’in inşaat şirketi Seha Yapı’ya Genel Müdür olarak atanmıştır. Tuncay Lamcı, evli ve 3 çocuk babasıdır.

MUSTAFA ÖZDEMİR/İMAŞ MAKİNE/GENEL MÜDÜR

1976 Yılında Antalya’da doğan Mustafa Özdemir, Lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde tamamladıktan sonra, Selçuk Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsünde “Değirmenlerde Hava Stabilizasyonu” konusunda Yüksek Lisans derecesi almıştır. Çalışma hayatına, 1993 yılında İttifak Holding’in bilişim şirketi Belya’da Stajyer Mühendis olarak başlayan Özdemir, 2005-2008 yılları arasında Er-ko Elektrik şirketinde kariyerini sürdürmüş, 2008 yılında İmaş’a Otomasyon Müdür Yardımcısı olmuş, ardından Otomasyon Müdürü ve Proje Koordinatörü olarak çeşitli görevler yürütmüştür. 2010 yılından bu yana da İmaş Makine’de Genel Müdür Yardımcısı olarak görevini yürüten Özdemir, 16.10.2014 tarihi itibariyle İmaş Makine’ye Genel Müdür olarak atanmıştır. Mustafa Özdemir, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.