İttifak maya tuttu

İttifak maya tuttu

1991deki ittifaka benzer görüntüler dün de Ankarada vardı.... Bu ittifak daha çok tutmuş gibi...

Genç, dinamik, inançlı, ihale, rant ve menfaate bulaşmamış mazisi temiz pırıl isimler birer birer kürsüye çıktı. Hitabet yetenekleri de parmak ısırttı.

BU inançlı kadro 40 gün boyunca sahaya inerse ne olur. Sermayesi, güçleri nedir. Cevabı Saadet Genel Başkanı Kamalak verdi: “Yiğide sermaye gerekmez, imandan başka.”

Genç, dinamik, inançlı, ihale, rant ve menfaate bulaşmamış, mazisi temiz pırıl isimler birer birer kürsüye çıktı. Hitabet yetenekleri de parmak ısırttı. Bu inançlı kadro 40 gün boyunca sahaya inerse ne olur. Sermayesi, güçleri nedir. Cevabı Saadet Genel Başkanı Kamalak verdi: “Yiğide sermaye gerekmez, imandan başka”

İttifakların Ustası “Ben” üzerine kurulu Türk siyasetinde, iki partinin ittifakı, birleşmesi çok kolay olmaz. Ancak, Saadet ve Büyük Birlik İttifakı milletin mahşeri vicdanında beklenen, özlenen bir ittifak olduğunu Ankara Arena ortaya koydu. Milli Görüş’ün sömürü dünyasına karşı Yeni Adil Bir Dünya kurmak gibi çok büyük hedefleri var. O nedenle Siyonizm’e karşı ittifaklar kurmanın ustasıdır aslında Milli Görüş.

Bir ay önce aynı salonda, Ankara Arena’da MHP’nin Kongresi’ni izlemiştim. Yine yeni genel başkanını seçtiği AKP kongresini de aylar önce o salonda taktim etmiştim. Önceki gün de, milletimizin merakla beklediği Milli İttifak, hafta sonu pırıl pırıl adaylarla ülkenin karşısına o salonda çıktı. Objektif bir gözlem olarak belirtmeliyim ki, üç toplantı arasında da salonda katılım açısından bir fark yoktu. Tek fark Saadet’in Aday Tanıtım Şölenindeki heyecan, iman ve kardeşler arasındaki ittifak coşkusu idi.

Türkiye’nin 81 ilinden yola çıkan iki partinin gönüldaşları Başkent’e akın etti. Ankara’ya gelen partilileri, Eskişehir, Konya ve Samsun yolu gibi ana arterlerde sabahın erken saatlerinden itibaren Saadet bayraklı gençleri, gençler karşıladı.

Genelde parti kongreleri Ankara’da Atatürk Spor Salonu’nda yapılır. Saadet ve Büyük Birlik Partisi’nin oluşturduğu Milli İttifak ise başkentin en büyük salonunu tuttu ve ağzına kadar doldurdu. Hem de Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışanları veya taşıma kıtalarla değil.  Milletin kısa zamanda benimsediği, kolaylıkla içine sindirdiği Milli İttifak’a gönül vermiş, on binlerce Anadolu alperen ve milli görüşçü salonu inletti.

Milli Görüş’ün üçüncü partisi Refah, 1991 yılında da MHP ve Islahatçı Demokrasi Partisi ile Refah çatısında ittifak kurdu. Meclis’e girdi. Refah’ın iktidarının yolunu açtı. Ancak şimdi 12 yıllık muhafazakar AKP iktidarından sonra milletin özü, aslı, kendisini temsil eden Milli Görüş ile alperenlerin kurduğu mütevazı ittifak daha çok tutacak gibi. Çünkü bu tip uzak yorucu yollardan gelinen kalabalık, gürültülü toplantılar, genelde ilk iki saatten sonra heyecanını kaybeder, salon boşalır. Ancak Milli İttifak’ın Aday Tanıtım Şöleni öyle olmadı. Sabah 9’dan itibaren salonu hınca hınç dolduran coşkulu insan seli, öğlen 15’00’e kadar salonu terk etmedi.  İki adaş Genel Başkan Mustafa Destici ve Mustafa Kamalak’ın “Biz iki ortak olduk, İnşallah üçüncü ortağımız Rabbimiz olacak” şeklindeki söz ve görüntülerini de taban çok tutmuş gibi. Aslında Türkiye’de suni ayrımlar var biraz da. Ülkemizin kahir ekseriyeti Türk ve neredeyse tamamı da  Müslüman. Bu iki özelliği bünyesinde barındıran iki parti İttifak yaptı. Yani milletle ittifak yapmış oldu.

Sıkışan Türkiye’ye İttifak Açılımı

Bir yanda 12 yıllık iktidar yorgunluğu ve ayyuka çıkan yolsuzluk, rüşvet, yüce divan, ihale, rant iddiaları. Öte yanda bölücülük, çözülme süreci, milletin inancıyla harp etmiş bir geçmiş. İşte bu konjonktürde toplanan Milli İttifak Aday Tanıtım Şöleni, seçimlerin favori partisinin kim olduğunu ortaya koydu. Siyasi temsil açısından da durumunu İttifakın Mardin Milletvekili Adayı Ahmet Özal özetledi. “Bu ittifakın arkasında 3 şehidimiz var. Hepsi önden gitti. Rahmeti Rahmana kavuştu. Turgut Özal, Muhsin Yazıcıoğlu, Necmettin Erbakan!

Milli iktidara ilk adım dün atıldı. salon, gün boyu şöyle inledi: “sevgi barış kardeşlik. ittifakta birleştik.” hedef mi? “elbette milli ittifak, milli iktidar”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.