Hâlid Şen

Hâlid Şen

İşyurtları’ndan neden bir mağazalar zinciri çıkmasın?

İşyurtları’ndan neden bir mağazalar zinciri çıkmasın?

Konya 1 haftaya yakın bir süre Kılıçarslan Meydanı’nda güzel bir etkinliğe şahit oldu: “İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı.’’

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından her yıl Türkiye genelindeki değişik illerde düzenlenen “İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı’’ ilk kez Konya’da bu yıl açıldı. Açılış törenine katılma imkanım oldu.

68 ceza infaz kurumunun katılımıyla düzenlenen “İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı’’nda, ceza infaz kurumunda bulunan hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen “Dokuma, Tekstil, Deri İşlemesi, Gümüş ve Bakır İşlemesi, Çini ve Mermer İşlemesi, Süs Eşyası, Sedef Kakma, Et ve Süt Ürünleri, Tarım Ürünleri, Mobilya Ürünleri” ile yüzlerce çeşit ürün sergilendi.

Vatandaşlar yüzlerce çeşit ürünü gözlemlerime göre ucuz fiyatlara alma imkanı buldu. Türkiye’nin dört bir yanındaki Ceza İnfaz Kurumlarında mahkumların bu kadar fazla çeşitte üretim yaptığını görmek şaşırtıcıydı.

Fuarın sürdüğü günlerde arkadaşlarla ay çekirdeği alalım dedik. Bir ihtimal vardır deyip fuara baktık. Osmaniye Toprakkale Ceza İnfaz Kurumu’nda ay çekirdeği üretilmiş, kavrulmuş ve çok güzel bir şekilde paketlenip uygun bir fiyata satışa sunulmuş. Bu sadece bir örnek. Gezenler görmüştür. Gıdadan, giyime, mobilyaya çok değerli ürünler ortaya çıkarılmış.

Konya Cumhuriyet Başsavcımız Ramazan Solmaz da Konya’da 26 alanda iş eğitimi verildiğini söylemişti açılışta. Basından bir arkadaş yanıma yaklaşıp, Beşyol yakınındaki satış yerini kast ederek, “Bizim burada bir ekmek satıyorlar, o da satış görevlisinin canı isterse” dedi...

Bu kıymetli ürünler yılda, on yılda bir değil de devamlı vatandaşlar ile buluşturulsa..?

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Şaban Yılmaz ve İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Murat Atan başta olmak üzere ilgililere bir çağrı yapalım. İşyurtları satış mağazalarına bir marka bulun ve tüm Türkiye’de zincir satış mağazaları oluşturulsun. Adıyaman’da, Trabzon’da, İstanbul’da üretilen ürünler Konya’da alınabilsin. Konya’da üretilen de diğer illerde...

“Yerli üretelim, yerli tüketelim” diye çağrıların yapıldığı bir dönemde yapılabilecek en güzel hizmet bu olur. Çağrı yaptığımız yetkililer, böyle bir marka çıkartıp faaliyete geçirebilirlerse, arkalarında çok güzel bir eser bırakmış olurlar.

Çağrımız bu çalışmanın ülke genelinde uygulanması ama Konya’da da bu eserlerin satışı için güzel bir mağazanın hemen açılmaması için hiçbir sebep yok.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR