İsviçre, Işid'in Terör Listesine Alınmasını Tartışıyor

İsviçre, Işid'in Terör Listesine Alınmasını Tartışıyor

Radikal selefi IŞİD örgütünün terör listesine alınması Almanya’dan sonra İsviçre’nin de gündemine girdi. İsviçre istihbaratı NDB, IŞİD’le irtibatta olan İsviçrelileri yakından takip ediyor. İsviçreli siyasetçiler, IŞİD’in...

Radikal selefi IŞİD örgütünün terör listesine alınması Almanya’dan sonra İsviçre’nin de gündemine girdi.

İsviçre istihbaratı NDB, IŞİD’le irtibatta olan İsviçrelileri yakından takip ediyor. İsviçreli siyasetçiler, IŞİD’in terör listesine alınarak yasaklanmasını talep etti. Yaptığı zulümle kısa sürede bütün dünyada tanınan IŞİD’e İsviçre’den finansal kaynak sunmanın yasak olmasına rağmen, örgüt henüz terör listesine alınmadı.

İsviçre Konfederasyonu 2001 yılındaki 11 Eylül saldırılarından iki ay sonra acil önlem kararı alarak El Kaide’yi terör örgütü listesine almıştı. Hükümet acil durumlarda kullanılan yetkisini IŞİD için uygulamadı.

Meclis güvenlik komisyonu üyesi milletvekili Corina Eichenberger, hükümetten IŞİD'e karşı önlem almasını istedi. Ayrıca İsviçre’nin IŞİD tehdidi açısından Almanya’ya benzediğine dikkat çekerek, örgütün terör listesine girmesini desteklediğini ifade etti.

Sosyal Demokrat Partisi milletvekili Evi Allemann ise yasağın gereksiz olduğunu öne sürdü. Allemann, "Popülistik siyasete girmememiz gerekiyor. IŞİD’e sunulan desteği en etkili nasıl durdurabileceğimizi bulmalıyız.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.