İsveç'te Aşırı Sağcılar Ve Karşıtları Arasında Gerginlik

İsveç'te Aşırı Sağcılar Ve Karşıtları Arasında Gerginlik

İsveç’te Nazi yanlısı olarak bilinen İsveçliler Partisi (Svenskarnasparti) lideri Stefan Jacobsson’un Stockholm'de yaptığı seçim mitingi öncesinde olaylar çıktı. Stockholm'ün Kungsträdgården bölgesinde toplanan binlerce gösterici, Nazi...

İsveç’te Nazi yanlısı olarak bilinen İsveçliler Partisi (Svenskarnasparti) lideri Stefan Jacobsson’un Stockholm'de yaptığı seçim mitingi öncesinde olaylar çıktı. Stockholm'ün Kungsträdgården bölgesinde toplanan binlerce gösterici, Nazi yanlısı İsveçliler Partisi’nin mitinginin yasaklanmasını istedi.

Nazi yanlısı İsveçliler Partisi'nin az bir taraftarı alanda bulunurken, binlerce karşıt gösterici de alanı sabah saatlerinden itibaren doldurmaya başladı. Geniş güvenlik önlemleri alan polis her iki tarafı birbirlerine yaklaştırmamak için barikatlar kurdu. Barikatları aşmaya çalışan göstercilerle polis arasında ufak çaplı çatışmalar çıktı. Çatışmalarda hafif yaralananlar oldu. Polis 2 kişiyi gözaltına aldı.

Malmö şehrinde 2 hafta önce çıkan benzer olayda 10 kişi polis atlarının altında kalarak yaralanmıştı. Polisin, bu kez göstericilere karşı daha dikkatli davrandığı belirtildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.