İsveçli Aşırı Sağcılar: Artık Bizi Görmezden Gelemezler

İsveçli Aşırı Sağcılar: Artık Bizi Görmezden Gelemezler

İsveç’te dün gerçekleştirilen seçimlerde büyük bir çıkış yaparak yüzde 12.9 oy alan aşırı sağcı İsveç Demokratları Partisi (SD) Başkanı Jimmie Akesson, ‘‘Artık bizi görmezden gelemezsiniz’’ dedi. Sonuçların kesinleşmesinin...

İsveç’te dün gerçekleştirilen seçimlerde büyük bir çıkış yaparak yüzde 12.9 oy alan aşırı sağcı İsveç Demokratları Partisi (SD) Başkanı Jimmie Akesson, ‘‘Artık bizi görmezden gelemezsiniz’’ dedi.

Sonuçların kesinleşmesinin akabinde bir açıklama yapan Akesson, kendileriyle işbirliği yapmaya yanaşmayan iktidar ve muhalefet partilerini eleştirdi. Seçimim galibi Sosyal Demokrat Parti’nin Başkanı Stefan Löfven’in ‘‘Artık çok büyüğüz. Bugün bize gelmez zorundalar. Parlamentoda bizi görmezden gelemezler.’’ dedi.

Danimarka’daki aşırı sağcı Danimarka Halk Partisi’nin (DF) parlamento üzerindeki etkisini örnek veren Akesson, İsveç’in er yada geç kendileri tarafından hazırlanan göçmen politikasını uygulamaya koymak zorunda kalacağını iddia etti.

Sandıktan birinci olarak çıkan Sosyal Demokrat Parti’nin lideri Stefan Löfven, seçim öncesinde yaptığı açıklamalarda sonuç ne olursa olsun aşırı sağcı İsveç Demokratları Partisi ile işbirliği yapmayacaklarını açıklamıştı. Bununla birlikte mevcut sonuçlar Sosyal Demokratların, Yeşiller Partisi ve Sol Parti’nin desteğine rağmen en az bir partinin daha desteğini almadan hükümet kurmasının mümkün olmayacağını gösteriyor. İsveç Parlamentosu’na yakın kaynaklar Löfven’in herşeye rağmen İsveç Demokratları Partisi ile işbirliği yapmaya yanaşmayacağı bunun yerine sağ blok partilerinden birinin dışarıdan desteği ile azınlık hükümeti kurmaya çalışacağını ifade ediyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.