İstihdama KOMÜT desteği

İstihdama KOMÜT desteği

KOMÜT Başkanı Ekrem Demirci, "Hükümetimizin başlattığı milli istihdam seferberliğine tüm imkanlarımızla katkı sağlayacağız. Yeni Türkiye yolunda üzerimize düşen en önemli görevlerden biri de milli istihdam seferberliğidir" dedi

Konya Mütahhitler Birliği (KOMÜT) Mesleki Yeterlilik Belgesi ile ilgili bir toplantı düzenledi. Novotel'de düzenlenen toplantıya Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü Emrah Keleş, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, İlçe Halk Eğitim Müdürleri, KOMÜT yönetim kurulu ve çok sayıda üye katıldı. Toplantının açılış konuşmasını KOMÜT Başkanı Ekrem Demirci yaptı. Vali Yakup Canbolat ile yapılan toplantıyı değerlendiren Demirci, "Geçtiğimiz ay Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Konya Paydaşlar Toplantısı yaptık. Toplantı Odalar, STK Kuruluşları ve iş adamlarının katılımları ile gerçekleşmiştir. Milli istihdam seferberliğine tüm imkanlarla katkı sağlayacaklarını söyleyen Valimiz Yakup Canbolat, Türkiye'nin kalkınması için sorumluluk hisseden tüm kesimlerin el ve gönül birliğiyle gayret göstermesi gerektiğini ve bu gönül birliğine özellikle bizlerinde katılmasını istedi" dedi.

2-1-010.jpg

EKONOMİNİN LOKOMOTİFİ MUTAHHİTLER

Mütahhitlerin ülke ekonomisinin lokomotifi haline geldiğini belirten Demirci, şunları söyledi: "Ülke ekonomisinin lokomotifi haline gelen sektörümüzün bu çağrıya canı gönülden kulak vermemiz gerekir. Türkiye'nin kalkınması için sorumluluk hisseden tüm meslektaşlarımızın yeni Türkiye yolunda el ve gönül birliğiyle gayretli olmasını temenni ediyorum. Konya'mızın birbirinden önemli müteahhit firmalarımız hükümetimizin başlattığı milli istihdam seferberliğine tüm imkanlarımızla katkı sağlamalıyız. Yeni Türkiye yolunda üzerimize düşen en önemli görevlerden biride milli istihdam seferberliğidir.  15 Temmuz'da milli direniş ve duruşun destanını yazan Konya'nın Sayın Cumhurbaşkanımızın bu çağrısına da gönülden destek vereceğine inancımız tamdır. Bizler de Cumhurbaşkanımızın çağrısını önemseyerek ve benimseyerek 2 bin kişilik bir yeni istihdam sözü verdik inşallah bu vermiş olduğumuz sözü bu ay sonuna kadar tamamlayacağımızı ve vermiş olduğumuz kişi sayısının daha çok arttıracağımiza inanıyorum. Bu gönül birliğine istinaden bugün burada toplanmış bulunmaktayız. Devletimizin işverenlere özel destekleri ile ilgili önemli bilgileri burada size yetkili kişiler anlatacaktır."

HEDEFLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR

Toplantıda konuşan KOMÜT Genel Sekreteri Mustafa Kıcıkoğlu, "Ekonomi başta olmak üzere ülkemiz ve şehrimiz için yapılacak her istişareye destek olacağımızı bir kez daha belirtmek istiyorum. İçerisinden geçtiğimiz bu zorlu günlerden yeni istiklal Mücadelesinden geçmişte olduğu gibi yine zaferle çıkacağız. 15 Temmuz darbe girişimi ile hedeflerine ulaşamayan karanlık güçler ekonomi terörü ile de hedeflerine ulaşamayacaklar. İstihdam ve işsizlik üzerine milli bir duruş göstererek seferberlik başlatan Sayın Cunıhurbaşkanımızın çağrısı ile ciddi adımlar atmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum" dedi.

YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ

İstihdam seferberliğine herkesin destek olması gerektiğini dile getiren Kıcıkoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "İstihdam seferberliğine her kesimin destek olması gerekir. Herkesin, her kurum ve kuruluşun, meslek odalarının ve resmi kurumların bu sürece katkıda bulunması önemlidir. Konya olarak büyük bir heyecanla yolumuza devam ediyoruz. Bu doğrultuda başlatılan büyük çalışmalar, 2023 yılı hedefleri kapsamında hem Türkiye'yi hem de Konya'yı güçlü, gelişmiş ve kalkınmış bir geleceğe doğru taşımaktadır. KOMÜT Yönetim Kurlu olarak bizlerde çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz KOSKİ, MEDAŞ gibi kurumların çıkarttıkları yeni uygulaması olan katılım bedelleri ile ilgili itirazlarımız ciddiye alınarak değiştirildi bizler şuanda müteahhitte sorun oluşturan zarar veren uygulamaları tamamen kalkması için hukuksal süreçlerimizi devam ettirmekteyiz. Bizler 2017 Yılı için üzerimize düşen görevlerini yerine getirecek daha güçlü Türkiye daha güçlü bir KOMÜT için çalışmalarımızı devam ettireceğiz."

HAKAN ARMUTCU merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.