İstihdam Seferberliği’ne KOMÜT’den destek

İstihdam Seferberliği’ne KOMÜT’den destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2017 yılı için ilan ettiği ‘İstihdam Seferberliği’ne Konya Müteahhitler Birliği’nden (KOMÜT) destek geldi.

Bu kapsamda KOMÜT binasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl, İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, SGK İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, KOMÜT Başkanı Şaban Topal ve müteahhitlerin katılımı ile bir basın toplantısı düzenlendi. KOMÜT Başkanı Şaban Topal, burada yaptığı konuşmada, “Başlatılan seferberliğe bakanlığımızın çalışmaları doğrultusunda biz de destek veriyoruz. İnşallah elimizden gelen gayreti sarf edip hem çalışanlarımız için hem de meslektaşlarımızla elimizden gelen gayreti gösterip memleketimiz için çalışacağız. Biz müteahhitler olarak yapacağımız toplantıda Genel Müdürümüze taleplerimizi ileteceğiz. Müteahhitlik sektörü çalışma hayatının lokomotifi fakat şu an bazı sıkıntılar var. Bunları istişare edeceğiz. Gereken ilginin gösterileceğine inanıyoruz. Konya’da yapılacak her türlü çalışmaya destek olacağız” şeklinde konuştu.

HEDEF SIFIR ÖLÜMLÜ KAZA

Daha sonra konuşan Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl da, “Konya'dan başlatılan Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı’nın ilk periyodunun başlığı istihdam seferberliği olarak belirlenmiş ve Bakanlığımız bürokratları 81 ilimizin tamamını 3 ay gibi kısa bir sürede 2 kez ziyaret ederek sosyal taraflarla ve vatandaşlarımızla bir araya gelmişlerdir. Bakanlığımızca sağlanan istihdam teşvikleri ve Bakanlığımızın diğer faaliyetleri taraflara anlatılmış ve talepler alınmıştır” dedi. 13 Mayıs 2017 tarihinde İstanbul 3. Havaalanı İnşaatında Bakan Mehmet Müezzinoğlu tarafından 2. periyodun startının verildiğini hatırlatan Akyıl, şöyle konuştu: “2. Periyodun başlığı olan ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Seferberliği’ kamuoyuna duyurulmuş ve konunun tarafları olan STK ve kamu kurumları temsilcilerinin katılımıyla Hedef Sıfır Deklarasyon'u imza altına alınmıştır. Bu kapsamda; iş sağlığı ve güvenliği alanında, ölümlü iş kazalarının önüne geçilebilmesi, sahadaki uygulamaların analiz edilerek sektöre özgü strateji geliştirilebilmesi ve farklı sektörlerde yaşanan olumlu gelişmelerin yaygınlaştırılması amacıyla, büyük şehirlerden başlayarak 81 ilimizde Bakanlık yöneticilerimizin başkanlığında ziyaretler gerçekleştirilecektir.”

EĞİTİM OKUL ÖNCESİNDE BAŞLIYOR

Modern iş sağlığı ve güvenliği yaklaşımında önleyici ve sürekli iyileşmeye odaklı bir yapılanma söz konusu olduğunu söyleyen Akyıl, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu anlayışı hayata geçirmek için öne çıkan ve vazgeçilmez olan husus ise güvenlik kültürüdür. Bakanlığımız, iş sağlığı ve güvenliğinin eğitime aktarılması sürecinde, mesleki eğitimin öneminin yanında, okul öncesinden başlayarak tüm iş yaşamını içine alan yaşam boyu öğrenmeyi hedeflemektedir. Çocuklara, gençlere ve çalışanlara, tehlike ve riskleri önleme eğitimleri verilirken sağlık ve güvenlik ile ilgili tavır ve davranışlar öğretilecek ve bunun neticesinde yaşamın her safhasında özellikle de iş yerlerinde sağlık ve güvenlik kültürünün geliştirilmesi sağlanacaktır. Sonuç olarak, iş sağlığı ve güvenliği koşullarının istenen seviyeye getirilebilmesi ancak işveren, çalışan, uzman, profesyonel, STK, kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere ilgili tüm tarafların konuya karşı hassasiyet gösterip bu hayati konuyu sahiplenmeleriyle mümkün olacaktır. Sağlıklı ve güvenli bir gelecek adına başlatılan seferberlik programıyla; iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin toplumsal düzeyde bilinç ve farkındalık oluşturulacak, tarafların iş sağlığı ve güvenliği kapsamında karşılaştıkları sorunlara yönelik çözümler geliştirilecektir.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

img_2245.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.