İstihdam için işbirliği

İstihdam için işbirliği

Adese, İŞKUR’la yeni bir istihdam projesi gerçekleştiriyor. Adese, proje çerçevesinde Konya’da 185 kişiye 6 ay süreyle iş başı eğitimi verecek ve eğitim sonunda başarılı olan kursiyerleri bünyesinde istihdam edecek

2011 yılından buyana istihdam konusunda İŞKUR ile birlikte birçok projeye imza atan ve bugüne kadar 913 kişinin meslek öğrenimini, 358 kişinin ise nitelikli olarak mağazalarında iş başı yapmasını sağlayan Adese, İŞKUR’la bir ortak projeye daha imza attı. Anlaşma kapsamında İŞKUR işbaşı eğitim programları çerçevesinde 185 kursiyere perakende satış elemanı mesleğinde Konya’daki Adese mağazalarında 6 ay süreyle işbaşı eğitimi verilecek.

KURSİYERLERİ İSTİHDAM EDECEĞİZ

İŞKUR’la gerçekleştirilen istihdam projelerine bir yenisini daha eklediklerini dile getiren Adese Genel Müdürü Murad Yavuz Gök, “Adese olarak istihdam sağlamaya devam ediyoruz. Bu bağlamda İŞKUR ile yürüttüğümüz son projemiz ile işbaşı eğitim programları çerçevesinde Konya’da 185 kursiyere eğitim vereceğiz. Konya’nın dışında diğer illerde de 55 kişiyi iş başı eğitim projemize dahil edip bu sayıyı 240’a ulaştırmayı hedefliyoruz. Perakende satış elemanı mesleğinde 6 ay boyunca mağazalarımızda eğitim alacak olan kursiyerlerimizden başarılı olanları bünyemizde istihdam edeceğiz. Bu projeyle birlikte birçok arkadaşımızı iş hayatının içerisine dâhil ederken diğer taraftan da alacakları eğitim sayesinde iş süreçlerine daha kolay adapte olmalarını sağlamış olacağız. İstihdam konusunda İŞKUR’a vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

İŞVERENLERİN YANINDAYIZ

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş ise yaptığı açıklamada, “Gerek global şirketlerde, gerekse küçük ve orta ölçekli lokal şirketlerde genel sıkıntının temelde eğitimli personel yetersizliği olduğu aşikardır. İşbaşı Eğitim Programı ile şirketler; kariyer planlarını henüz tamamlamamış, yeni mezun gençleri istihdam ederek onlara farklı bir hayatın kapılarını aramasına vesile oluyor. Bizler de uyguladığımız işbaşı programı ile işverenlerin yanındayız” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından İşbaşı Eğitim Programı kapsamında Adese ile İŞKUR arasında 185 katılımcının yararlanacağı protokol imzalandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.