İstihdam edilecekler

İstihdam edilecekler

Gökçem Konya Down Özel Çocuklar eğitim ve Spor Klübü Derneği tarafından organize edilen ve Down Sendromlu gençlerin özel iş yerlerinde istihdam edilmesine amaçlayan 'Bütünleşmeye Açılan Kapı' projesini hayata geçirdi

İlk olarak 21 Down Sendromlu gencin Kent Plaza'da 10 değişik bölgelerde 5 mağaza olmak üzere toplam 15 mağazada iş hayatına atılmalarını sağlayan dernek en büyük hedeflerinin bu durumda olan gençlerin bundan sonra ki hayatlarında kendi geçimlerini sağlayacak seviyede iş hayatına atılmalarını sağlamak olduğunu ifade etti. Projenin ilk kez gündeme getirildiğinde ailelerini büyük bir heyecan içerisine girdiklerini ifade eden Gökçem Konya Down Özel Çocuklar eğitim ve Spor Klübü Derneği Kurucusu işadamı Uğur Devecioğlu, "Bu teklifi götürdüğümüz birçok iş yeri teklifimizi büyük bir korku ile geri çevirdi. Kimisi engelli bir bireyin müşteri kaybına neden olacağını kimisi bu gençlerimizin müşteriye veya kendilerine zarar verebilecekleri endişesini yaşadıkları için kabul etmemişlerdi. Ancak Konya da büyük bir müşteri kitlesine sahip hemen hepsi de uluslar arası marka olan 15 firma 21 gencimizin iş hayatlarına atılmaları için ilk adım olacak olan bu teklifimizi kabul etti ve 21 Down Sendromlu gencimiz kendilerine imkan verildiği taktirde neler yapabileceklerini kanıtladı" dedi.
2016 FİRMAYA ULAŞACAĞIZ
2015 yılında 15 firma ile başlanan 2016 yılında ise 2016 firmaya ulaşmaya arzu edilen Bütünleşmeye Açılan Kapı Projesinin ilk adımını 21 Mart Dünya Down Sendromlular  Günü'nde attıklarını da hatırlatan Devecioğlu, "İki yıldır Hilton Garden'de kadrolu olarak görev yapan gençlerimizin başarılarından cesaret alarak böyle bir projeyi hayata geçirdik. Türkiye 'de bir ilk olan uygulamada gençlerimiz, bizlere bu konuda destek olan firmalarımız ile yaptığımız ortak çalışma sonucunda 21 Mart Dünya Down Sendromlular Gününde halka açık bölümlerinde gelen müşterileri karşıladı ve hizmetlerini verdi. Aileler olarak bizler de evlatlarımızın başarılarını hep birlikte gördük ve bu mutluluğu yaşadık" diye konuştu.
Gökçem Konya Down Özel Çocuklar eğitim ve Spor Klübü Derneği tarafından organize edilen ve Down Sendromlu gençlerin özel iş yerlerinde istihdam edilmesine amaçlayan 'Bütünleşmeye Açılan Kapı' projesini hayata geçmesinde büyük katkıları olan 15 firmanın temsilcisi Yöneticilerinin davetleri üzerine önceki gün Hilton Otel'de düzenlenen plaket töreninde bir araya geldi. Down Sendromlu gençlerin iş hayatına atılmalarında büyük bir cesaret gösteren firma yetkililerine teşekkür eden ve kendileri de 21 yaşında bir Down Sendromlu evlat sahibi olan Uğur ve Yasemin Devecioğlu çifti firma yetkilerine kendilerine verdikleri destekten dolayı plaket vererek onurlandırdı. Programda ayrıca 21 gencin çalıştıkları iş yerlerinden çekilerek hazırlanan slayt gösterisi ise yemeğe katılan davetliler tarafından duygu dolu bir ortamda izlendi. Down Sendromlu gençlerin iş hayatına atılmalarını sağlamak için destek olan firma yetkilileri ise bundan sonrada bu tür etkinliklere destek olmak ve Down Sendromlu gençleri kadrolu olarak iş yerlerinde istihdam etmeye hazır olduklarını ifade ederek büyük bir jest yaptı.
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.