İstifası Konya’yı heyecanlandırdı

İstifası Konya’yı heyecanlandırdı

Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü’nden istifa eden Aykut Kocaman tarihi başarılar yaşattığı Konyaspor taraftarını heyecanlandırdı. Yeşil-beyazlı taraftarlar Kocaman’a “yuvana dön” çağrısı yaptı

Ali Koç'un başkanlığını ilan ettiği Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, istifasını verdi.
Kocaman’ın bu istifası tarihi başarılar yaşattığı Konyaspor taraftarını heyecanlandırdı. Fenerbahçe'nin teknik direktörü Aykut Kocaman, daha 1 yıllık sözleşmesi olmasına rağmen, istifasını kongre öncesinde yönetime verdi.
Kocaman, sezonun bitmesinden sonra, yeni seçilecek başkanın önünü açmak için istifa edeceğini açıklamıştı.
Koç, seçim çalışmaları sırasında yaptığı açıklamada, "Kocaman benim de çok sevdiğim bir teknik adam. Onunla çalışmayı ben de çok arzu ediyorum. Ancak taraftarların da sesine kulak vermem gerekiyor." demişti.

TARAFTARDAN YUVANA DÖN ÇAĞRISI

Atiker Konyaspor taraftarı Fenerbahçe’den istifa eden Aykut Kocaman için sosyal medyadan çağrıda bulundu. Yeşil-beyazlı taraftalar tarihi başarılar yaşattığı Konyaspor’a dönmesi içi Kocaman’a “ Yuvana dön” çağrısı yaptı

KONYASPOR’A İLK YAŞATTI

Kocaman, 3 sezonda yeşil-beyazlılara ilkleri yaşattı. Takımının başında 95 lig, 32 de kupa maçına çıkan deneyimli teknik direktör, Türkiye Kupası'nı kazandırdığı ekibini üst üste iki kez Avrupa kupalarına taşıdı.   Kocaman'ın teknik direktörlük görevine getirildiği 2014-2015 sezonunda Atiker Konyaspor ligi 8. sırada bitirdi. 2015-2016 sezonunda ise takımının başarılı sonuçlara imza atmasını sağlayan Kocaman, ligi 3. tamamlayarak yeşil-beyazlıları ilk kez UEFA Avrupa Ligi'ne taşıdı.

2016-2017 sezonunda ligde istediğini gerçekleştiremeyen Kocaman'ın ekibi, buna rağmen kulüp tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nı müzesine götürme başarısını gösterdi. Takımının başında 95 lig, 32 de Türkiye Kupası maçına çıkan deneyimli teknik direktör, Konyaspor tarihinin en istikrarlı ismi oldu.

KOCAMAN'LA REKORLAR KIRILDI

Aykut Kocaman, yeşil-beyazlı kulübün tarihine geçen başarılı sonuçlara imza attı. 2015-2016 sezonunda ligi 3. bitirerek, kulüp tarihinin en iyi derecesini elde eden Kocaman yönetimindeki ekip, aynı sezon 66 puan topladı ve en yüksek puanı kazandı. Ligde geçen sezon 19 galibiyet alan Kocaman'ın öğrencileri, 26 yıl sonra 14 galibiyetli sezonunu geri bırakarak, kulüp rekorunu kırdı.

Yine geçen yıl yeşil-beyazlıların ilk kez Avrupa kupalarında mücadele etmesini sağlayan deneyimli teknik adam, 2016-2017 sezonunda ise kulübün 95 yıllık tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nı kazanmasını sağladı. Kazandığı kupa ile yeniden Avrupa kupalarına katılan Konyaspor, yine kulüp tarihinde ilk defa iki kez üst üste UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etti

BURAK TAŞPINAR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum