İşten Çıkarılan Gazeteciler Gri Hat’ta Buluştu

İşten Çıkarılan Gazeteciler Gri Hat’ta Buluştu

Son dönemde işten çıkarılan gazeteciler, ‘Gri Hat’ isimli haber sitesini kurdu. Çok sayıda tecrübeli muhabir ve yazarın da destek verdiği site bugün yayın hayatına başladı. Sitenin kurucuları, yurtiçi ve yurtdışından onlarca gazetecinin...

Son dönemde işten çıkarılan gazeteciler, ‘Gri Hat’ isimli haber sitesini kurdu. Çok sayıda tecrübeli muhabir ve yazarın da destek verdiği site bugün yayın hayatına başladı. Sitenin kurucuları, yurtiçi ve yurtdışından onlarca gazetecinin haber gönderdiğini söyledi.

Grihat.com sitesi, özellikle son dönemde işten çıkarılan gazetecilerin hayata geçirdiği bir haber sitesi. Bugün itibariyle yayın hayatına başlayan sitede görevli 20’nin üzerinde muhabir var. Onlarca yazar da siteye destek veriyor. Ergun Babahan, Deniz Ülke Arıboğan, Dengir Mir Mehmet Fırat, Cafer Solgun, Barbaros Altuğ, Ahmet Esat İmal, Cengiz Koyuncu, D. Yaren Doğan, Erdal Doğan, Kerem Altan ve Münevver Helün Fırat bugün ilk yazılarını yayınladı.

Siteye yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda haber akışı sağlandığı belirtildi. Doğruluğu kanıtlanabilir, belgeli haberler olması gerektiğini söyleyen site yetkilileri, çok sayıda sürpriz yazarın da zaman içinde okuyucunun karşısına çıkacağını kaydetti.

Künyedeki, gazetecinin bağımsızlığına vurgu şu yazı ise yayın hayatında nasıl bir yol izleneceğini özetliyor: “Gerçek tektir. Orada öylece durur. Aradan yıllar geçse de mutlaka ortaya çıkar. Gerçeğin rengi kırmızı, siyah, beyaz, pembe vs değil GRİ’dir. Biz GRİ’nin peşindeyiz. Bu yüzden onun dışındaki renklere aldanmadan sadece GRİ’yi seçtik. Patrona, sansüre, maddi kaygılara “hayır” demek için bir araya geldik. Siz de hayatınızda GRİ’ye yer açın!!!” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.