İşten Atılan Taşeron Firma İşçileri Eylem Yaptı

İşten Atılan Taşeron Firma İşçileri Eylem Yaptı

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ndeki taşeron firmalarda çalışırken işten çıkarılan işçiler eylem yaptı. Merkez Akdeniz ilçesi Silifke Caddesi üzerindeki Genel İş Sendikası önünde toplanan işçiler, ellerinde taşıdıkları, 'Büyükşehir...

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ndeki taşeron firmalarda çalışırken işten çıkarılan işçiler eylem yaptı.

Merkez Akdeniz ilçesi Silifke Caddesi üzerindeki Genel İş Sendikası önünde toplanan işçiler, ellerinde taşıdıkları, 'Büyükşehir Belediyesi taşeronda çalışan işçileri geri alsın', 'İşten atmalar durdurulsun', 'Kurallı, güvenceli iş istiyoruz' yazılı pankartlar açarak yürüyüşe geçti.

İşçiler Sakarya Caddesi'ni takiben Atatürk Caddesi’nde bulunan Büyükşehir Belediyesi'ne yaklaştı. Bu sırada işçilerin önü Çevik Kuvvet tarafından kesildi. İşçilere belediye binası önünde basın açıklaması yapılmasına izin verilmedi. Yapılan görüşmeler sonunda işçilere binaya yakın bir yerde açıklama yaptı. Bu sırada işçiler 'Zafer direnen emekçinin olacak', 'İşten atmalar yasaklansın', 'Emekçinin birliği sermayeyi yenecek', 'Büyükşehir şaşırma, sabrımızı taşırma' şeklinde slogan attı.

Burada grup adına açıklama yapan DİSK Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Kurban Bayramı öncesi işçilerin kurban seçildiğini söyledi.

Çalışan işçilerin yanında olduklarını deklare etmek için burada olduklarını ifade eden Göksoy "Buradan tekrar sesleniyoruz, diyoruz ki bu kararınızı tekrar gözden geçiriniz. Emeğimiz ile ekmeğimiz ile oynamayın." dedi.

İşten çıkarılan işçilerin yeri ve sayıları hakkında bilgi veren Göksoy şöyle devam etti: "Park ve Bahçeler'in taşeron firması Oryon'dan 360, Seçkin firmasından 250, mezarlıkta 24, projede 160, spor kompleksinde 124, MESKİ’de 500 işçi'ye haber verirsek geleceksiniz denmiş. Bu kadar keyfi bir uygulama ile bin 300’ün üzerinde işçiyi evlerine göndermiş durumdalar. Bizler işçilerimizin Kurban Bayramı'nda kurbanlık seçilmesinde göz yummayacağız.”

Açıklamanın ardından işçiler olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.