İşte Samsung'un ilk telefonu

İşte Samsung'un ilk telefonu

O zamanlar satış adetleri binlerle sınırlıydı.

Dünyanın en çok büyük telefon üreticilerinden olan Samsung'un hazırlamış olduğu ilk telefonları merak etmiş miydiniz?

Bundan yıllar öncesine, 1985 senesine gidecek olursak, işte aşağıdaki telefonu görüyoruz. Samsung'un araba içi kullanım için hazırlamış olduğu ilk telefonu olan SC-1000, 2 senelik çalışmanın sonucunda ortaya çıkmıştı. Hatta Samsung, bu telefonun seri imal etmeye geçilmeden önce gercekleşen performans testlerinde Motorola telefonlar da kullanmıştı.

Bu telefonun peşinden bu defa teknolojiseverler SH-100 ile tanıştı. Yani aşağıda fotoğrafını gördüğünüz telefon. Bu yalnızca Samsung'un hakikat manada ilk mobil telefonu değil, aynı dönemde Güney Kore'de tasarlanan ve üretimi yapılan ilk cep telefonuydu. 1988 senesinde , Yaz Olimpiyatları zamanında Güney Kore'de satışa sunulmuştu.

SH-100, piyasada pek ilgi görmedi. 1000 - 2000 civarında satılan telefon, tekrar de Samsung'u geleceğe yönelik yatırımlar yapma konusundan vazgeçirmedi. Arka arkaya yeni modeller sıralayan firmanın günümüzde gelmekde olduğu konum da ortada doğrusu. Samsung, her sene yüz milyonlarca telefon satışı gerçekleştirmekte olan bir marka halini aldı ve birden fazla rakibini geride bırakmayı başardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.