İşte Samsung Galaxy S6'nın özellikleri

İşte Samsung Galaxy S6'nın özellikleri

Yeni amiral gemisinin özellikleri hakkında Sammobile kaynakları bilgi verdi. İşte Galaxy S6'nın teknik özellikleri

Samsung'un bir sonraki amiral gemisi Galaxy S6 hakkında bilgiler sızmaya başladı. Samsung'un Galaxy Alpha ile beraber tasarımda değişikliğe gitmesi Galaxy S6'dan beklentileri bir hayli değiştirdi. Apple'ın da yeni iPhone serileri ile beraber ekran boyutlarını büyütmesi uzun yıllar büyük ekranları sebebiyle tercih edilen Samsung'u zor durumda bırakacak gibi.

GALAXY S6'NIN ÖZELLİKLERİ

Galaxy S6'da Quad HD (2560x1440 çözünürlüğünde) ekran olması hedefleniyor.

Cihazda Galaxy Note 4'te bulunan kamera sensörü IMX240 yer alacak, ama Sammobile'ın içerideki kaynağına göre Samsung halen 16 veya 20 MP arasında karar verememiş durumda.

Optik görüntü sabitleme özelliği ile 16 MP olabilir. Ön kamera ise 5 MP. Galaxy Grand Prime ve Galaxy A3 gibi orta segment Samsung telefonlarda da 5 MP kamera varken, S6'da 5 MP olmaması olmazdı.

Samsung'un 16 GB'lık modellerinde sistem yer yiyor, kullanıcıya boş alan kalmıyor diye şikayetler vardı. Artık 16 GB'a elveda demenin vakti geldi. Belirtilene göre S6'da 32, 64 ve 128 GB'lık depolama alanı seçenekleri olacak.

Galaxy S6'da yeni Exynos 7420 yongası olacak. 64 bit destekli bir çipte 4 adet Cortex-A53 ve 4 adet Cortex-A57 çekirdekleri bulunuyor. Exynos 5433 de 64 bit detekli bir çip, ancak 64 bit desteği Galaxy Note 4'e şimdilik etkin değil. Android 5.0 Lollipop'tan sonra etkin olacak.

Samsung'un kendi geliştirdiği LTE modem var (Model SS333 veya Exynos modem 333), Exynos 5430/5433'te kullanılan LTE Intel modemin yerini alabilir. Modem değişikliği Samsung'a yarar sağlayabilir. Çünkü şu anda birçok telefonda Qualcomm'un modemleri kullanılıyor, diğer üreticilere bir alternatif olarak Samsung kendi modemini sunabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.