İşte milyonların izlediği düellonun galibi!

İşte milyonların izlediği düellonun galibi!

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için en önemli dönemeç olarak görülen Clinton-Trump düellosu, TSİ ile 04:00'da başladı ve yaklaşık bir saat 35 dakika sürdü.

Demokrat Başkan Adayı Hillary Clinton ile Cumhuriyetçi Başkan Adayı Donald Trump, kozlarını ilk kez teke tek paylaştı.

Ekonomi başlığı münazarada ilk sırada yer aldı. Trump vergi iadelerine ilişkin savunmada kalırken, Clinton başkanlık seçimi öncesi en önemli konulardan biri olarak görülen Dişişleri Bakanlığı döneminde şahsi e-posta adresini kullanmasını “bir hata olarak” değerlendirdi. IŞİD’le mücadele de tartışmada geniş yer kapladı.

NBC Gece Haberleri’nin sunuculuğunu yapan Lester Holt’un moderatörlüğünü üstlendiği münazarada; İran’la varılan nükleer anlaşma, ABD’deki işsizlik, dış politika, ekonomi, Trump’ın Rusya lideri Putin’le ilişkisi ve ABD’nin kanayan yarası bireysel silahlanma masaya yatırıldı.

New York’taki Hofstra Üniversitesi’nde gerçekleştirilen münazarada Clinton, Trump’ı ırkçılık, cinsiyetçilik ve vergi kaçırmakla suçladı. Trump ise Clinton’ın ABD devleti için uzun yıllar verdiği hizmeti “kötü tecrübe” olarak nitelendirdi.

FOTO: REUTERS

CNN’in haberine göre; Clinton, yaklaşık 41 dakika 12 saniye, Trump ise 46. 12 saniye konuştu. ‘Hesaplaşma’ esnasında 5 milyon tweet atıldı. Bunların yüzde 62’si Trump hakkında. 444 bini moderatör Lester Holt’la ilgili…

CNN’den Tal Kopan’ın iki başkan adayının da özgün olduğunu aktardı. Kopan’a göre Trump agresif ve sinirliydi. Ve bazen söyledikleri anlaşılmadı. Ancak temel politikalara bağlı kaldı ve büyük hatalar yapmadı.

Clinton ise sakin ve neşeli görünmeye çalıştı. Trump’ın aşırılıklarına gülüp geçti ve politikasına bağlı kaldı.

Kopan, iki adayın da iyi cevaplarının olmadığı anlara dikkat çekti.

FOTO: REUTERS
 

 

Dünya medyası adayların beyanlarının gerçekliğini denetleyen ekipler kurdu. Örneğin CNN’nin fact-check takımı iki adayın da tartışma konularına ilişkin söylemlerini geçmişte yaptıkları açıklamarla karşılaştırarak değerlendirdi.

Gazeteci, araştırmacı ve editörler tartışmayı dinleyerek adayların açıklamalarını “doğru” “çoğunlukla doğru”, “doğru fakat yanıltıcı”, “yanlış” ve “karmaşık” ifadeleriyle etiketledi.

Bu bağlamda CNN, münazara sırasında bilhassa Trump’ın gerçeklikle bağını kopardığını yazdı.

İngiliz Reuters haber ajansı, münazaranın Trump için disiplinli görünmek adına bir şans olduğunu, Clinton için ise seçmen nezdinde güvenilir olduğuna dair güven vermek adına bir fırsat olduğunu yazdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.