İşte Erdoğan’ın A takımı!

İşte Erdoğan’ın A takımı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanan AKP MKYK ardından Erdoğan'ın A takımı belli oldu. Partinin yeni sözcüsü seçilen Mahir Ünal, AKP yeni genel başkan yardımcılarını açıkladı.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, MKYK toplantısında belirlenen AKP'nin yeni Genel Başkan Yardımcılarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan kritik MKYK toplantısının ardından AKP Genel Başkan Yardımcıları belli oldu. AKP Ünal, MKYK toplantısı hakkında basın toplantısı düzenledi. AKP'nin 3. Olağanüstü Büyük Kongresinde tüzük değişikliğine gidildiğini anımsatan Ünal, söz konusu değişiklik ile Başbakan Binali Yıldırım'ın Genel Başkan Vekili olarak görev yapacağını söyleyerek, AKP'nin yeni Genel Başkan Yardımcılarını şöyle sıraladı:

“Siyasi ve Hukuki İşlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, Sosyal Politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, İnsan Haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan, Mali İdari İşlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Çevre Şehir ve Kültürden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AR-GE'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül”

Kabine değişikliği hakkında sorulan soruya net cevap vermekten kaçınan AKP Sözcüsü Mahir Ünal, “Ben bu partide 4 yıl Grup Başkanvekilliği yaptım, Bakanlık yaptım. Şimdi partim beni Grup Sözcülüğü ve Medya Tanıtım Başkanlığı ile onurlandırdığı için partime ve liderime müteşekkirim” dedi.

MKYK'da AKP teşkilatlarının yılsonuna kadar performanslarının değerlendirileceğinin görüşüldüğünü aktaran Ünal, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Parti Sözcülüğü görevine getirilmesi üzerine duyguları sorulan AKP Sözcüsü Ünal, “AK Parti'de her birimiz bir nefer olarak değişik görevlerde bulunuyoruz. Ben bu partide 4 yıl Grup Başkanvekilliği yaptım, Bakanlık yaptım. Şimdi partim beni grup sözcülüğü ve Medya Tanıtım Başkanlığı ile onurlandırdığı için partime ve liderime müteşekkirim” dedi.

“MUHALEFET SİYASET YAPMAK ZORUNDA KALACAK”

Ünal, AKP teşkilatlarının değerlendirileceğini açıklaması üzerine sorulan soruya şu yanıtı verdi:

“Hem yerel yönetimlerle ilgili, hem teşkilatlarımızla ilgili hem de hükümetle ilgili hem performans hem başarı oranlarının değerlendirilmesi çok önemli. Çünkü 2019 daha önce Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi artık yüzde 40-45'le seçim kazanılacak bir sistem değil. Yüzde 50 artı biri gerektiren yeni bir sistemle karşı karşıyayız. Türkiye'deki en büyük değişim yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte artık Türkiye'de siyaset asla eskisi gibi olmayacak. Bütün siyasi partiler özellikle muhalefet siyaset yapmak zorunda kalacak.”

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ

AKP Sözcüsü Ünal, AKP'nin yarınki grup toplantısını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştireceğini açıklayarak kabine değişikliği hakkında, “Kabineyle ilgili bu Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın kendi istişareleri ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle, ‘Sayın Başbakanımızın böyle bir eğer teklifte bulunursa' değerlendireceği bir konu” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.