İşte Ekrem Dumanlı'nın istifa nedeni!

İşte Ekrem Dumanlı'nın istifa nedeni!

Ekrem Dumanlı'nın Zaman'daki istifasının nedeni belli oldu: Fetullah Gülen'le, onun yerine oynayan Mustafa Özcan'ın arasındaki güç savaşı!

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın istifasının perde arkasında, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) içindeki güç savaşlarının olduğu öne sürüldü.

İstifanın ardından şu iddialar gündeme geldi;

Polis, MİT, asker ve yargı mensuplarının imamlığını yaptığı öne sürülen Mustafa Özcan, uzun zamandır Gülen'i rahatsız ediyordu. Türkiye imamlığını iptal eden Gülen, bütün bölge imamlarını kendisine bağlayarak Özcan'ın gücünü kaybetmesini istedi. Bu operasyon, Tahşiye kumpası soruşturmasında gözaltına alınan Özcan'ın daha fazla ön plana çıkmasına neden oldu.

Polis, yargı, emniyetten sonra kolejleri de kendisine bağlayan Özcan gücünü perçinledi. "Kozanlı Ömer" gibi kendisine bağlı olmayan imamları da çeşitli entrikalarla devre dışı bıraktı.

Kritik noktalarda derin bilgilere sahip olan Özcan, Gülen tarafından tehdit olarak görüldü. Yurt dışına kaçan Özcan'ın ABD'ye gitmesi bekleniyordu. Ancak Batı ile ilişkileri çok iyi olan Özcan, Brüksel'e yerleşti. Batı ile Gülen sonrasının planlarını yapmaya çalıştı. Hedefinde ise Gülen'in ölümünden sonra örgütün başına geçmek vardı.

Özcan'ın gücünü kırmayı amaçlayan Gülen, operasyona Özcan'a en yakın isimlerden olan Dumanlı'yı görevden almakla başladı. Yerine ise Dumanlı'yla ihtilaflı Abdulhamid Bilici getirildi.

Kaynak : Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.