İşte Davutoğlu'nu bekleyen tehlike

İşte Davutoğlu'nu bekleyen tehlike

AK Parti'nin yeni genel başkanı ve başbakan olması beklenen Ahmet Davutoğlu'nu bekleyen tehlikeyi Milliyet yazarı açıkladı.

Milliyet gazetesi yazarı Aslı Aydıntaşbaş, AK Parti'nin yeni genel başkanı ve başbakan olacak Ahmet Davutoğlu'nu bekleyen 'tehlikeli'yi yazdı.

Medyanın Ahmet Davutoğlu'na daha kolay yükleneceğini belirten Aydıntaşbaş, "Davutoğlu kendini hiç de alışık olmadığı bir cadı kazanının içinde bulacaktır" dedi.

Aslı Aydıntaşbaş'ın bugünkü yazısı şöyle:

DAVUTOĞLU PARTİ İŞLERİNDEN ANLAMIYOR MU?

- Medyada genel kanı, Davutoğlu’nun ”parti işlerinden anlamadığı” ve başbakan olması halinde bile Erdoğan’ın Ak Parti’yi kolayca yöneteceği yolunda. Ancak Dışişleri Bakanı aslında ”örgütçü” bir isim. Bugün dışişlerinden tutun da, MİT, YÖK, Devlet Denetleme gibi kurumlara kadar bürokrasinin kilit yerlerinde ”talebeleri” var. Ayrıca 2015 sürecinde Ak Parti’ye taze kan sağlaması beklenen iktidara yakın düşünce kuruluşlarında da ağırlığı var.

- Bu yüzden de Davutoğlu yeni makamına ”emanetçi” olarak değil 2015 seçimlerine yönelik bir iddiayla oturacaktır.

DAVUTOĞLU'NUN KİMLİĞİ DAHA NET ÇIKACAK

- Ahmet Davutoğlu, Ak Parti iktidarına kadar kamuoyunda pek tanınmasa da 90’lardan beri muhafazakâr çevrelerde bilinen bir isimdi. Dış politika ötesi sağ-muhafazakâr siyasi kimliği Başbakanlık’ta daha net çıkacaktır.

CADI KAZANINA DÜŞECEK

- Muhtemelen Davutoğlu’nun en büyük sorunu, medyayla olacaktır. Erdoğan Çankaya’ya çıktığında, medya yeni başbakana daha kolay yüklenme fırsatı bulacak, buna muhalefetten gelen eleştirileri de ekleyince, Davutoğlu kendini hiç de alışık olmadığı bir cadı kazanının içinde bulacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.