İşte 'Akil İnsanlar'ın aykırı sözleri!

İşte 'Akil İnsanlar'ın aykırı sözleri!

Merakla beklenen 'Akil İnsanlar' listesi ortaya çıktı. Ancak 62 kişilik listede bulunan bazı isimler, çözüm sürecine ilişkin 'aykırı' açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çekmiş.

Merakla beklenen 'Akil İnsanlar' listesi ortaya çıktı. Ancak 62 kişilik listede bulunan bazı isimler, çözüm sürecine ilişkin 'aykırı' açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çekmiş.

Kimisi "PKK Kürt partisidir" derken, kimisi çatışmada ölen teröristle şehitleri aynı kefeye koyarak eleştirilere maruz kalmış.

İşte 'Akil İnsanlar' listesindeki isimlerin aykırı sözleri ve davranışları;

YILMAZ ERDOĞAN: PKK'ya yakınlığı konusunda defalarca eleştirilerin odağı olan Erdoğan, 2008 yılında bir demecinde ölen PKK'lılar için 'şehit' ifadesini kullanarak tepki aldı. Ayrıca Erdoğan'ın yeğeni Erdal Erdoğan, PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

KADİR İNANIR: Yasaklanan 'İsyan' filminde Apo karakterini oynadı. İnanır filmi şöyle anlatmştı; Feodal yapı içerisinde ağanın baskısıyla kaçakçılığa sürüklenen bölge halkını “Ben kaçakçılığa gitmiyorum” diyerek isyana teşvik eden ve özgürlüğe kavuşturmak için dağlara çıkaran adamı anlatır. Bu filmi çektiğimde Öcalan henüz ortada yoktu. Ama film hâlâ yasaklı. Çünkü filmdeki adım Apo…" İnanır ayrıca "Kürt başka PKK başka şeklinde bir ayrım söz konusu değildir, PKK'lılar neden kardeşimiz olmasın. PKK bir Kürt partisidir" diyerek dikkat çekmişti.

HÜLYA AVŞAR: Bir çok kişi Avşar kızını PKK propogandası yapmakla itham ederken Avşar'ın, "Babam dağda ölenler için ağlardı" ve "Kürtler de şehit verdi herşey karşılıklı" sözleri hafızalarda yer etmiştir.

YENİ ŞAFAK YAZARI ALİ BAYRAMOĞLU: PKK'nın yan kuruluşu olarak bilinen DPI toplantılarında adı geçiyor. Bayramoğlu da bu yüzden bir çok kişinin tepkisini toplamış.

HASAN CEMAL: Kandil'de yaptığı röportajlarla gündemden düşmeyen Hasan Cemal'in de PKK'nın yan kuruluşu olan DPI toplantılarında adı geçiyor.

TARAF GAZETESİ YAZARI ORAL ÇALIŞLAR: Bu isimlerin ortak özelliklerinin PKK paravanı DPI adlı örgütün basına kapalı toplantılarına katılıyor olmaları.

PROF. DR. MURAT BELGE: Kürt sorunu yoktur, PKK sorunu vardır' tezinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Murat Belge canlı yayında "Devletten ordudan yana değil de dağdaki Kürtle birlikte yaşamak isterim" diyerek herkesi şaşırtmıştı.

PROF. DR. DOĞU ERGİL: Doğu Ergil ise, "PKK'lı da asker de bu ülkenin evladı. Bir şehit tutturdular gidiyorlar. Ne şehidi Allah aşkına" diyerek tepkileri üzerine toplamayı başarmışt

YENİŞAFAK YAZARI HİLAL KAPLAN: "Türk bayrağının adı değişmeli" diyerek gündeme oturmuş önerisini de şöyle ifade etmişti, "Türkiyeli bayrağı olsun"

DPI GERÇEĞİ

DPI, İngiltere’de aynı adreste faaliyet gösterdiği Kurdish Human Rights Project(KHRP) yani Kürt İnsan Hakları Girişimi’nin paravan kuruluşu. DPI’nin direktörlüğünü Kerim Yıldız yapıyor. Kerim Yıldız, aynı zamanda KHRP’nin başkanı. KHRP, Kerim Yıldız’la birlikte Abdullah Öcalan’ın Avukatı Stuart tarafından kurulmuş. KHRP, AİHM’de PKK’nın Türkiye aleyhine açtığı davaları takip ediyor. Sitesinde Türkiye, Suriye, İran ve Irak’ta toprakları olan Kürdistan haritası yer alıyor. İnternethaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum