İşte ABD'nin sürpriz müttefiki

İşte ABD'nin sürpriz müttefiki

İngiltere merkezli Reuters haber ajansı, Irak'ta cihatçı İslam Devleti örgütüne karşı verilen savaşa katılan PKK'nın kendine yeni bir rol bulduğunu yazdı.

Mahmur mahreçli kapsamlı haber-analiz, "Washington Irak'ta İslam Devleti militanlarına karşı savaşında kendine beklenmedik bir müttefik kazandı. Normalde terörist olarak nitelenen bir grup savaşçı" ifadesi ile başlıyor.

"Yasadışı PKK'nın 30 yıldır Türk devletine karşı isyanı nedeniyle kınandığı" şimdi ise Irak'taki cihatçı militanların yenilgiye uğratılmasında rol oynadığı belirtiliyor.

"ONLARA İHTİYACIMIZ YOK"

Haberde ayrıca, İslam Devleti'ne karşı ittifak yapan PKK ile KDP arasında tekrar tarihi sürtüşmelerin yüzeye çıktığı aktarılıyor. Ajansa konuşan KDP'li bir yetkili, ABD ve Ab'nin terör listesindeki PKK'nın varlığının Kürtlere silah verilmesini yavaşlatacağını söyleyerek "Onlara ihtiyacımız yok" diyor.

"TÜRKİYE'DEKİ İSYANI KÖRÜKLEMEZ"

Reuters'a konuşan bir Türk yetkili ise 'PKK'nın Irak'taki rolünün Türkiye'dek isyanı körükleyeceği yönünde bir endişeleri olmadığını' belirtiyor. Ajansa konuşan Ankara merkezli Avrupalı bir diplomat ise PKK'nın, Irak'taki faaliyetlerini Ab'yi terör listesinden çıkmak için ikna edebilecek bir diplomatik kaldıraç olarak gördüğünü söylüyor. Ancak diplomat Ab'nin Türkiye ile anlaşmaya varmadan PKK'yı terör listesindne çıkarmasının mümkün olmadığını söylüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum