İşte ABD'nin PKK'ya son jesti

İşte ABD'nin PKK'ya son jesti

ABD, terör örgütü PKK/PYD'ye içinde zırhlı askeri araçların da yer aldığı yeni sevkıyatlar yaptı. Haseke'ye gelen konvoyda, bazı TIR'larda yer alan MRAP model zırhlı askeri araçlar dikkat çekti.

ABD'nin, DEAŞ'la mücadele gerekçesiyle terör örgütü PKK/PYD'ye askeri yardımları devam ediyor.

Son 10 günde içinde zırhlı askeri araçların da bulunduğu yaklaşık 200 TIR yardım, Suriye'deki örgüt unsurlarına gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, dün askeri yardım da taşıyan yaklaşık 100 TIR, Irak sınırındaki Simelka kapısından gündüz saatlerinde geçerek örgütün kontrolündeki kente girdi.

MRAP model zırhlı askeri araçlar

Haseke'ye gelen konvoyda, bazı TIR'larda MRAP model zırhlı askeri araçlar görüldü. Mayına dayanıklı, pusu korumalı MRAP'lara, birçok çeşit ağır silahlar takılabiliyor.

 

TIR'lar örgüte gönderiliyor

TIR'ların, Deyrizor'daki örgüt unsurlarına gönderildiği ifade ediliyor.

Bunun yanında, 11 Eylül'de de gece saatlerinde 100 civarı TIR'la yapılan sevkiyatta dört çeker pikaplar, kapalı konteynırlar dikkati çekti.

Akaryakıt tankerlerinin de bulunduğu konvoydaki diğer TIR'ların tümüyle brandalı olması nedeniyle içlerindeki malzemeler görülemedi.

AA'nın haziran ayı başlarında ABD'nin PKK/PYD'ye silah ve diğer askeri yardımlarını görüntüleyip haberleştirmeye başlamasından bir süre sonra yardımlar gece saatlerinde brandalı TIR'larla yapılmaya başlamıştı.

Terör örgütü PKK/PYD'nin ABD desteğiyle sürdürdüğü Rakka operasyonu 6 Haziran'da başlamıştı. PKK/PYD, dün sabah saatlerinde ise DEAŞ işgalindeki Deyrizor'u ele geçirmek için harekete geçmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.