İstanbullu Sürücüler 'Egzoz Gazı' Denetiminden Geçti

İstanbullu Sürücüler 'Egzoz Gazı' Denetiminden Geçti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul trafiğinin yoğun olarak yaşandığı yerlerde egzoz gazı denetimi yaptı. Ekipler denetim sırasında sınırı aşan araç sahiplerine ise cezai işlem uygulayabilecek.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri,...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul trafiğinin yoğun olarak yaşandığı yerlerde egzoz gazı denetimi yaptı. Ekipler denetim sırasında sınırı aşan araç sahiplerine ise cezai işlem uygulayabilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri, trafikte seyreden otobüs, kamyon ve servis minibüslerinin egzoz gazı emisyon ölçümlerini sıkı takibe aldı. İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri de Mahmutbey gişeleri Edirne yönünde egzoz gazı emisyon denetimi yaptı. Bakanlığa bağlı mobil ekip, trafik polislerinin durduğu araçların egzoz gazı ölçümünü yaptı. Durdurulan farklı araçlar yapılan ölçümler sonucunda denetimden geçti. Bakanlık görevlileri denetimlerin, trafiğin yoğun olarak yaşandığı merkezlerde hava kirliliğinin başlıca sebeplerinden olan motorlu taşıt kaynaklı egzoz gazı emisyonların azaltılmasında ve uygun olmayan yakıtların kullanılmasının da tespitinde faydalı olacağını söyledi. Denetimlerde sınırı aşan araç sahiplerine bin 755 lira para cezası uygulanacağı, egzoz emisyon ölçüm pulu olmayan sürücülere ise 875 TL para cezası uygulanacağı belirtildi.

Denetim için durdurulan araçların sürücüleri ile görüntü alan gazeteciler arasında yaşanan diyaloglar dikkat çekti. 1995 model aracının denetimden geçip geçemeyeceği sorulan sürücü "Aracım denetimden geçmeseydi yakacaktım. Denetimden geçemez diye korkmadım. Niye korkayım ki bende kurtulup yeni arabaya binecektim. Aracımın bakımını yaparım, ekmek teknemiz. " dedi.

Denetim yapan ekipte bulunan Çevre Mühendisi Ergül Çınar, “Benzinli araçlarda karbonmonoksit emisyonuna, dizel araçlarda da duman koyuluğuna bakıyoruz. Duman koyuluğuna göre aracımızdaki yazılım bizi uyarıyor.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.