“istanbul’da Kaçak Sigara Ticareti Artışta”

“istanbul’da Kaçak Sigara Ticareti Artışta”

İstanbul Bakkallar Odası (İSTBOKO) Başkanı İsmail Keskin, kaçak sigara artışının İstanbul'da yükselişe geçtiğini söyledi. Keskin, İstanbul'da kaçak sigara ticaretinin endişe verici boyutlara ulaştığını ileri sürdü. Kaçak sigara...

İstanbul Bakkallar Odası (İSTBOKO) Başkanı İsmail Keskin, kaçak sigara artışının İstanbul'da yükselişe geçtiğini söyledi. Keskin, İstanbul'da kaçak sigara ticaretinin endişe verici boyutlara ulaştığını ileri sürdü.

Kaçak sigara ile ilgili İstanbul Bakkallar Odası (İSTBOKO) Başkanı İsmail Keskin, bir açıklama yaptı. Devletin kaçak sigara nedeniyle her yıl yaklaşık 5,5 milyar lira vergi kaybına uğradığını, dile getiren Keskin, kaçak sigara ile etkin mücadelenin olması gerektiğine dikkat çekti. İsmail Keskin Türkiye'nin kanayan yarası haline gelen kaçak sigara problemi karşısında devletin son dönemde atmış olduğu somut adımları memnuniyet verici olarak değerlendirdi. Keskin, kaçakçılık kanununda yapılan son değişiklik ile sigara kaçakçılığı suçunu işleyenlere verilecek cezanın alt sınırının üç yıla çıkarıldığını ve bu ceza artırımı ile kaçak sigara satanlara hapishane yolunun göründüğünü belirtti.

Cezaların caydırıcılığının artırılması ile birlikte, yapılan yeni bir kanun değişikliği ile ihbarda bulunup kaçak sigara yakalatanlara da devletin ikramiye vermesinin sağlandığını belirten Keskin, "Düzenlemeye göre bir konteyner sigara yakalamasında (yaklaşık 750 bin paket) şikâyet edene yaklaşık olarak 290 bin lira ödeme yapılabilecek." dedi.

İSTBOKO Başkanı Keskin, bu etkili adımların kaçak sigara ticaretini azaltacağına ve bu gelişmeler sayesinde esnafın rahat bir nefes alacağına inandığını kaydetti. Keskin, vatandaşların, ücretsiz Alo 136 İhbar Hattı'nın yanı sıra 155 Polis, 156 Jandarma ve 184 Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) numaralarına da bildirimde bulunarak esnafa bu haklı mücadelelerinde katkı sağlayabileceklerini ifade etti.

İSTBOKO tarafından yapılan açıklamada, mücadelenin daha etkin hale getirilmesi için, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) sigara satış ruhsatı işlemlerinin kolaylaştırılmasının, bürokratik engellerin asgari seviyeye indirilmesinin, sokak denetimlerinin arttırılmasının ve kaçağı cazip kılacak politikalardan kaçınılmasının önemine dikkat çekildi.

Yapılan araştırmalara göre kaçak sigaranın İstanbul'da %15 seviyelerinde bulunduğu ve yasadışı açık tütün ticaretinin artışta olduğu ifade edildi. Açıklamada ayrıca Kaçak sigaralar, sokak ortalarındaki tezgâhlarda ve ruhsatsız perakende satış noktalarında kontrolsüz şekilde satılmaktadır denildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.