İstanbul’da derbi rezaleti

İstanbul’da derbi rezaleti

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşma 0-0 berabere biterken maç öncesi ve maç sonrası yaşanan olaylar derbinin önüne geçti.

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşma 0-0 berabere biterken maç öncesi ve maç sonrası yaşanan olaylar derbinin  önüne geçti.  Yan hakem  Tarık Ongun’a tribünlerden atılan yabancı maddenin isabet etmesinin küçük bir ceza ile geçiştirileceği iddia edildi. Yaşanan bu olay TFF’nin adaleti konusunda spor kamuoyuna bir kez daha hayal kırıklığı yaşattı. Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta yaşanan olaylar her yıl olduğu gibi bu sezonda futbolun önüne geçti.

Golsüz sona eren, futboldan daha çok hakem hataları ve saha olayları ile konuşulan Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde yardımcı hakem Tarık Ongun'a tribünden atılan yabancı maddeler, "Galatasaray'a saha kapatma cezası gelecek" iddialarını gündeme getirdi.

1-(1)-005.jpg

TALİMATLAR DEĞİŞTİ

Oyunun bir süre durmasıyla sonuçlanan hadiseyle ilgili gözler federasyona çevrilirken; sezon başında değişen talimat, Galatasaray'ı seyircisiz oynama cezasından kurtarabilir.

KARTLAR BLOKE EDİLECEK

Atılan cismin Tarık Ongun'a isabet etmesi ancak tedaviye gerek olmaması ve oyuna devam etmesi nedeniyle, yabancı madde atan tribün bloğunda bulunan seyircilerin e-biletlerinin bir sonraki ev sahibi oldukları maçta bloke edilmesi olası gözüküyor.

Tarık Ongun'a yabancı madde atan blok ile birlikte sahaya yabancı madde atan diğer bloklarda bulunan taraftarların da e-biletlerinin, bir sonraki maçta geçerli olmaması bekleniyor. Öte yandan, PFDK, rapora göre Galatasaray'a bir miktar da para cezası verecek.

1-(3)-004.jpg

FENERBAHÇE'YE DE AYNI CEZA VERİLMİŞTİ

PFDK, Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir arasında Süper Lig'in 4. haftasında oynanan karşılaşmada Volkan Babacan'a isabet eden yabancı maddelerin ardından, Fenerbahçe'nin ilgili blokta yer alan taraftarlarına 1 maç bloke cezası ile birlikte 100 bin lira para cezası uygulamıştı. Yabancı madde atan tribünde bulunan seyirciler de, bir sonraki ev sahibi oldukları maç olan Beşiktaş maçına girememişti.

5 MAÇ CEZA ALDI

19 Mayıs 2007’de oynanan maçta da bu tarz olaylar yaşanmış ve Galatasaray taraftarı o dönemde beş maç ceza almıştı Ali Samiyen Stadı’nda oynanan maçta Galatasaray taraftarı sahayı su şişesi yağmuruna tutmuş ve Türkiye Futbol Federasyonundan 5 maç ceza almıştı

MAÇ TATİL EDİLMELİYDİ

Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde yardımcı hakem Tarık Ongun'a tribünden atılan yabancı maddelerin isabetinin ardından maçın tatil edilmesi gerekiyordu. Bu maç İstanbul dışında bir yerde oynansaydı hakeme yapılan müdahaleden dolayı tatil edilirdi. Ancak maçın orta hakemi Cüneyt Çakır maçı devam ettirdi     

1-(4)-003.jpg

DERBİ ÖNCESİ GERİLİM YAŞANDI

Kadıköy'de toplanarak otobüslere binen taraftarlar arbede çıkardı. Bazı taraftarlar ile polis arasında gerginlik yaşandı. Taraftarlardan bazıları otobüslerin camlarını kırınca stadyum yerine karakola götürüldüler.  Derbi öncesi Fenerbahçeli taraftarlar Kadıköy’de güvenlik güçleriyle gerginlik yaşarken bir taraftar gözaltına alındı. Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi, Türk Telekom Stadyumu’na gitmek için Ülker Stadyumu önünde toplanan sarı-lacivertli taraftalar taşkınlık çıkardı. Polisin biletleri kontrol etmesi ve üst aramasına tepki gösteren taraftarlar polis bariyerini yıktı. Bir taraftar gözaltına alınırken, bazı taraftarlar ezilme tehlikesi yaşadı. Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi Türk Telekom Stadyumu’na gitmek için Ülker Stadyumu’nda toplanan Fenerbahçe taraftarları polis tarafından tek tek aranarak stada gidecekleri otobüslere binmeye başladı. Polisin bilet ve üst aramasına tepki gösteren taraftarlarla polis arasında arbede yaşandı. Bu sırada polis bariyerleri yıkıldı. Bazı taraftarlar ezilme tehlikesi yaşadı. Bir taraftar polis tarafından gözaltına alındı. Daha sonra polis tekrar taraftarların önüne geçerek, üst aramasına başladı.

OLAYLI YOLCULUK

Derbiyi izlemek isteyen Fenerbahçe taraftarları, ilk olarak Ülker Stadı önünde toplanırken, burada üst aramaları ve Passolig kartlarının kontrolünün ardından 40 otobüsle yola çıkarıldı.
 

FERHAT TÜRKOĞLU   merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum