İstanbul'da demokrasi destanı yazıldı

İstanbul'da demokrasi destanı yazıldı

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için "16 milyon İstanbullu demokrasi destanı yazdı" dedi.

 

İstanbul'da 31 Mart seçimlerinin ardından kumpas kurulduğunu ve Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının iptal edildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Binbir türlü iftira attılar, 'oyları çaldılar' dediler. Nerede bu hırsız? Elimizde kamera kayıtları var dediler, nerede bu kayıtlar?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

  • Hiç kimse meraklanmasın; Türkiye'nin önü açıldı, Türkiye'nin önü daha da açılacak. Türkiye'ye huzur gelecek, bereket gelecek, demokrasi gelecek. 31 Mart'ta bir seçim yapmıştık, güzel de bir sloganımız vardı 'Mart'ın sonu bahar' diye. Gerçekten Mart'ın sonu bahar oldu. Ankara’da, Antalya’da, Adana’da, Mersin’de baharı getirdik. İstanbul’u hazmedemediler, binbir türlü iftira attılar. Oyları çaldılar dediler, nerede bu hırsız?
  • Elimizde kamera görüntüleri var dediler, e hani nerede? Sonunda itiraf ettiler, siyasi bir söylem dediler. Siyasetin de bir ahlakı vardır.
  • Seçim yenileme kararı alınınca kimi çevreler 'boykot edin' dedi. Kimileri de beklediler ki CHP’liler sokağa dökülsün, camı çerçeveyi indirsin. Biz sağduyulu hareket ettik. 16 milyon İstanbulluya sonuna kadar güveniyoruz dedik ve güvendik.
  • Haktan, hukuktan, adaletten bahsedenler hakem olarak milleti görürler. 13.729 oy farkla kazanmıştı Ekrem İmamoğlu. 23 Haziran’da sandığa gittik ve 800.000’i aşan bir oyla İmamoğlu seçimi aldı. Bu milletin ahlakına, ferasetine ve vicdanına güvendik, güveniyoruz.
  • Bu seçimin bir anlamı daha vardı. Vatandaş Cumhurbaşkanı'nın tarafsız olmasını istiyor, Cumhurun başında olan kişi tarafsızlığını korumalı. 800.000 kişi bu mesajı verdi. Tarafsızlık konusunda referanduma hazırız. Biz bütün baskılara ve engellemelere rağmen dünyaya, bu ülkenin kültüründe ve dokusunda demokrasi vardır mesajını verdik.
  • Kazanan sadece Ekrem İmamoğlu değil, kazanan Türkiye Cumhuriyeti’dir, Cumhuriyet’i demokrasiyle taçlandıran milyonlardır.
  • Bu seçimlerin iki temel sonucu var Türkiye için. Seçmen Türkiye'deki siyasilere bir mesaj verdi. Siyasilerin vesayetinde olan yargıya mesaj verdi. Mazbatayı haksız bir şekilde aldınız. 'Biz haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan olmayacağız' dediler. İstiyorlarsa yine YSK orada, gitsinler dilekçe yazsınlar. Vallahi itiraz etmeyeceğim, yeniden seçime gideceğim.
  • Bütün dünyaya şu mesajı verdik: Yargının siyasallaşmasına rağmen bu ülkenin kültüründe ve dokularında demokrasi vardır ve biz demokrasi mesajı verdik. Dünya da bunu kabul etti. Türkiye'den demokrasi açısından umutlarını kesmişlerdi. Bizler bir destan yazarak demokrasiden yana oy kullandık, mesajı verdik. Dünya 'Türkiye'de gerçekten demokrasi kültürü yerleşmiş durumda' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.