İstanbul'a 3. tüp geçit

İstanbul'a 3. tüp geçit

İstanbul'un trafiğini çözmek için tarihi bir proje için düğmeye basıldı

İstanbul Kongre Merkezi'nde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da tanıtımına katıldığı, 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi, 5 yıl içinde tamamlanacak ve 3,5 milyar dolara yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilecek. Projenin devlete herhangi bir maliyeti olmayacak.

2 karayolu ve 1 raylı sistemi barındıran proje zaman tasarrufunu en iyi şekilde değerlendirecek.

HASDAL-ÜMRANİYE ARASI 14 DAKİKA

Hasdal-Ümraniye-Çamlık arası 14 dakika, İncirli-Söğütlüçeşme arası 40 dakikada geçilecek. 3 havalimanı, köprü ve bunları birbirine bağlayan akslar tam bir entegre proje halinde zaman tasarrufunu maksimum düzeye çıkacak.

ENTEGRE ULAŞIM SİSTEMİ

İstanbul'daki 9 raylı sistem birbiriyle irtibatlanacak. İstanbul'daki bütün ana akslar birbirine bağlanacak. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Boğaziçi Köprüsü ve Yavuz Sultan Köprüsü, birbirine bir ring halinde bağlanmış olacak.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne ihtiyacı olan karayolu geçişi ve Boğaziçi Köprüsü'nü tamamlayacak olan metro geçişi, tek bir hat ile üç katlı büyük mega projesi ile bir bütünlük haline gelecek.

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan projeye ilikin , "Size 3 katlı Büyük İstanbul Tünelini sunuyoruz. Hem metro hem karayolu geçişli dünyada ilk kez 3 katlı tünel tasarladık. Yap işlet devret modeliyle gerçekleştirilecek ve devletin kasasından bir kuruş çıkmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Lütfi Elvan projenin ayrıntınlarına ilişkin şunları söyledi:

BAŞAKŞEHİR'DEN SABİHA GÖKÇEN'E UZANACAK

"Bu mega proje ile İstanbul’da hayat değişecek. Raylı sistemin toplu ulaşımdaki yeri önemli ölçüde artacak. İstanbul’da ulaşımın omurgası kurulacak. 100 yıl sonrasında da toplu ulaşım bu omurga etrafında şekillenecektir. Bugün günde 6,5 milyon insanın kullanabileceği raylı sistem, mega projemiz kapsamında inşa edeceğimiz metro ile birbirine bağlanacak. Boğazın her iki yakasındaki milyonlar diğer yakaya kolay geçecek. Gayrettepe, üçüncü havalimanı hattı ile istanbul’un üç havalimanı raylı sistem ile birbirine bağlanmış olacak. Başakşehir’den Sabiha Gökçen’e kadar uzanan bir hat olacak.

İKİ YAKA ARASINDA RİNG

İncirli’den söğütlüçeşme’ye yeni metro ile 40 dakikada gidilecek. Marmaray ile düşünüldüğünde her iki yaka arasında bir ring oluşacaktır. İnşa edeceğimiz kara yolu geçiş tünelleriyle ise Avrasya tünelinden sonra İstanbul boğazı yeni karayolu geçiş tüneline kavuşacak. Hasdal Kavşağı'ndan Ümraniye kavşağına kadar 9 dakikada geçilebilecek.

DEVLET TEK KURUŞ HARCAMAYACAK

Proje görüntü kirliliği oluşturmayacak ve silueti bozmayacaktır. Yap işlet devret modeliyle gerçekleştirilecek ve devletin kasasından bir kuruş çıkmayacaktır. İstanbul’da artık yaklaşık değil dakikalık randevu verilebilme mümkün olacaktır"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.