İstanbul Yolu'nda hız sınırı artırıldı!

İstanbul Yolu'nda hız sınırı artırıldı!

UKOME’den Şehir Merkezine Ağır Vasıta Girişi ve Hız Sınırı Düzenlemesi yapıldı

Sürücüleri sevindiren haber. İstanbul Yolu'nun bazı bölümlerinde hız sınırı artırıldı.

Artırılan hız sınırı Aliya İzzet Begoviç Caddesi Kavşağı ile Türmak Lisesi Kavşağı arasındaki bölümde geçerli olacak.


Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımı ile yaptığı toplantıda, Yeni İstanbul Caddesi üzerinde hız sınırları yeniden belirlerken şehir merkezine ağır vasıta araç giriş yasağı ile ilgili de yeni düzenlemeler yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Yeni İstanbul Caddesi üzerinde hız sınırlarını yeniden belirlerken şehir merkezine ağır vasıta araçlarının girişi ile ilgili de kararlar aldı.

İlgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımı ile yapılan UKOME toplantısında alınan kararlar şöyle: “Yeni İstanbul Caddesi üzeri Aliya İzzet Begoviç Caddesi Kavşağı ile Türmak Lisesi Kavşağı arasındaki bölümde yaya ve taşıt trafik seyir güvenliği ile trafik akışkanlığının en üst seviyeye çıkarılması amacıyla hız sınırları; Büyükşehir Belediyesi yapım ve bakım sorumluluğu başlangıç noktasından itibaren Elmalı Hamdi Hoca Caddesi kavşağına kadar otomobil, kamyonet, minibüs ve panelvan cinsi araçlar için 82 km, Elmalı Hamdi Hoca Caddesi Kavşağı ile Mobilyacılar Köprülü Kavşağı arasının ise 70 km; otobüs türü araçlar için Elmalı Hamdi Hoca Caddesi kavşağına kadar 70 km olarak yeniden düzenlenmiştir.

adsiz-002.jpg

AĞIR VASITA KAMYON GİRİŞ YASAĞI

Ağır vasıta (7 ton ve üzerindeki kamyon, çekici, römork ve yarı römork v.b.) araçların şehir içi trafiğine olumsuz etkilerinin azaltılarak trafik akışkanlığı ile yaya ve taşıt trafik seyir güvenliğinin artırılması amacıyla; UKOME kararı ile anılan ağır vasıta araçların kullanacakları güzergahlar ile bu güzergahları kullanabilecekleri saatlere ilişkin aşağıdaki düzenlemeler yapılmıştır: 1- Muhlis Koner Caddesi ile Larende Caddesi kavşağından itibaren; Larende Caddesi – Furkan Dede Caddesi – Piri Esat Caddesi – Topraklık Caddesi – Kışlaönü Sokak – Ali Ulvi Kurucu Caddesi – Ankara Caddesi – Ulaşbaba Caddesi – Ahmet Hilmi Nalçacı Caddesi - Vatan Caddesi – Millet Caddesi – Muhlis Koner Caddesi - Muhlis Koner Caddesi ile Larende Caddesi kavşağı sınırları içinde kalan şehir merkezi bölgesine 07:00 – 24:00 saatleri arasında ağır vasıta araçlar ile 30 ve daha fazla yolcu kapasiteli servis otobüslerinin girmeleri yasaklanmıştır. 2- a- Antalya Çevreyolundan itibaren Antalya Çevreyolu Caddesi – Adana Çevreyolu Caddesi – Ankara Caddesi – Aliya İzzet Begoviç Caddesi – Aliya İzzet Begoviç Caddesi Yeni İstanbul Caddesi kesişimine kadar olan şehrin doğu bölgesindeki yarım dairenin batısına 07:00 – 10:00 ve 16:00 – 21:00 saatleri arasında ağır vasıta araçların girmeleri yasaklanmıştır. b- “a” bendinde belirtilen güzergahlar üzerinden Dr. Sadık Ahmet Caddesi bağlantısını kullanmak suretiyle Tırsan Sanayi sitesine giriş yapacak araçlar yasak saat uygulaması dışında tutulmuştur. 3- Konya Şeker Fabrikasına yük taşıyan ağır araçların şehir merkezindeki trafiğe doğrudan müdahale etmeden ulaşabilmelerinin sağlanması amacıyla; a- Isparta – Konya yolundan giriş yapacak ağır vasıta araçların; Beyşehir Caddesi – Sivaslı Ali Kemal Caddesi – Aziz Mahmut Hüdai Caddesini takiben Şeker Fabrikası kamyon giriş - çıkış kapısı. b- Konya - Seydişehir, Karaman, Adana, Aksaray, Ankara, Afyon yollarından giriş yapacak ağır ağır vasıta araçların ise; Antalya Çevreyolu Caddesi – Adana Çevreyolu Caddesi – Yeni İstanbul Caddesi – Çevreyolu Caddesini takiben Beyşehir Caddesi – Sivaslı Ali Kemal Caddesi – Aziz Mahmut Hüdai Caddesini takiben Şeker Fabrikası kamyon giriş - çıkış kapısı olarak güzergahlar belirlenmiş olup kararın “2/a” bendinde belirtilen yasak saatlere uyulması şartı ile belirtilen güzergahlar kullanılacaktır. 4- İl merkezindeki tüm cadde ve sokaklara römork takılı traktör girişleri yasaklanmıştır. 5- Kamyon ve Tır Garajları ile inşaat şantiye alanlarındaki güvenliği sağlanmış alanlar hariç, ağır vasıta araçların şehir merkezindeki boş alanlar (Semt pazarları, otoparklar, boş arsalar vb.) ile tüm cadde ve sokaklara park etmeleri yasaklanmıştır. 6- Selçuklu İlçesi Musalla Bağları Mahallesinde bulunan Toptancılar Çarşısına ağır vasıta araçların 07:30 – 18:30 saatleri arasında girişleri yasaklanmıştır. 7- Ambar ve kargo yükü getiren ağır vasıta araçlar yüklerini depolarına kadar getirecek, şehir içi dağıtım ise küçük araçlarla yapılacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum