İsrail’in Mescid-i Aksa’yı Yasaklaması Protesto Edildi

İsrail’in Mescid-i Aksa’yı Yasaklaması Protesto Edildi

İsrail’in Mescid-i Aksa’yı Müslümanlara kapattığını açıklaması İstanbul’da protesto edildi. Beşiktaş’taki İsrail Konsolosluğu önünde toplanan kalabalık karara tepki gösterdi.Batı Kudüs’te aşırı sağcı hahamın silahlı...

İsrail’in Mescid-i Aksa’yı Müslümanlara kapattığını açıklaması İstanbul’da protesto edildi. Beşiktaş’taki İsrail Konsolosluğu önünde toplanan kalabalık karara tepki gösterdi.

Batı Kudüs’te aşırı sağcı hahamın silahlı saldırı sonucu yaralanmasının ardından İsrail polisi, ikinci bir bildirime kadar Mescid-i Aksa’nın tüm Müslümanlara kapatıldığını duyurmuştu. İsrail’in bu kararı Müslümanlar arasında büyük tepkiyle karşılandı. İstanbul’da da Anadolu Gençlik Derneği ve Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları üyeleri Levent’teki İsrail Konsolosluğu önünde kararı protesto etti. Sık sık tekbir getiren grup, İsrail aleyhine slogan attı. Grup, İsrail bayrağını da ateşe verdi.

Grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, İsrail’in Kudüs’te kan dökmeye devam ettiğini söyledi. Son olarak Mescid-i Aksa’ya girişin de yasaklandığını hatırlatan Bulut, Müslümanların bu olaya sessiz kalmaması gerektiğinin altını çizdi. İslam birliğinin önemine dikkat çeken Bulut, “Biz bu davaya sahip çıkmazsak, biz Filistinli kardeşlerimize sahip çıkmazsak Allah muhafaza bu ateş bizi de saracaktır.” şeklinde konuştu.

Grup, yapılan duanın ardından olaysız dağıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.