İsrail'in Gazze’ye Saldırıları Yoğunlaşıyor

İsrail'in Gazze’ye Saldırıları Yoğunlaşıyor

Hamas üzerinde baskısını artıran İsrail’in, Gazze Şeridi’ne yönelik bugün düzenlediği yeni hava saldırıları sonucunda, aynı aileden 6 Filistinli hayatını kaybetti. Mısır yeni müzakereler için hazırlanırken, ateşkesin çöktüğü...

Hamas üzerinde baskısını artıran İsrail’in, Gazze Şeridi’ne yönelik bugün düzenlediği yeni hava saldırıları sonucunda, aynı aileden 6 Filistinli hayatını kaybetti. Mısır yeni müzakereler için hazırlanırken, ateşkesin çöktüğü Salı gününden beri 83 Filistinli ve 4 yaşında bir İsrailli çocuk öldürüldü.

Filistinli yetkililer ve görgü tanıkları saldırılarda Gazze’nin güneyinde bulunan Han Yunus şehrinde iki caminin yerle bir edildiği ve daha önce ağır hasar alan Shati mülteci kampının da yeniden bombalandığını bildirdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Gazze sınırındaki Nahal Oz bölgesine yapılan bir saldırıda ölen 4 yaşındaki İsrailli çocuğun intikamını almak için yemin etmesinin ardından saldırıların yoğunlaştığı ifade ediliyor.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada bugün Gazze Şeridi’ne düzinelerce hava saldırısı düzenlendiği ve en az 6 roket ve havan topunun da İsrail’in güneyini vurduğu, 2 roketin ise engellendiği belirtildi.

İsrail’in bugün düzenlediği hava saldırılarında ayrıca Gazze’nin merkezindeki Al-Zawayda ilçesinde bir ev yerle bir olurken, bir çift, 3 ve 4 yaşındaki oğulları ve 45 yaşındaki bir kadının öldüğü kaydedildi.

İsrail’in “militan faaliyetlerde bulunan her evin” hedef alındığı şeklinde Filistinlilere kısa ve sesli mesajlar, bildirilerle uyarıda bulunduğu kaydedildi.

Sağlık görevlileri ayrıca, Gazze şehrinin güneyinde de 64 yaşındaki bir Filistinin öldüğünü ve 7 kişinin yaralandığını söyledi.

İsrail’in 8 Temmuz'da Gazze’ye başlattığı saldırılarda, bugüne kadar en az 2 bin 97 Filistinli ve 4’ü asker olmak üzere 68 İsrailli hayatını kaybetti. Birleşmiş Milletler (BM) ölen Filistinlilerin yüzde 70’inin sivil olduğunu açıkladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.