İsrail'e dur denilmeli!

İsrail'e dur denilmeli!

KTO, KSO, KTB, KONESOB ve ASKON başkanları yaptıkları açıklamada İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını sert bir dille kınayarak, “Çoluk çocuk demeden insanları katleden İsrail'e artık ‘dur’ denmelidir” çağrısında bulundu

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Muhammet Uğur Kaleli ve Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütük, ortak basın açıklaması yaparak, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı. Açıklamada, İsrail’in Gazze’de sadece masum Filistin halkını, Filistinli çocukları değil, bütün insanlığı katlettiği belirtildi.

Dünya kamuoyunun bu yaşananlara sessiz kalmasının insanlığın geleceğini tehlikeye düşürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Filistin’de yaşananlar, insanlığın ortak utancıdır. Filistin'de yıllardır sistematik bir şekilde her türlü zulmü uygulayan, çoluk çocuk demeden insanları katleden İsrail'e artık ‘dur’ denmelidir. İnsanlığın ortak utancı haline gelen Filistin’deki zulmü bitirmek, artık dünya kamuoyunun ortak sorumluluğu haline gelmiştir. Bizler Filistin, Irak, Suriye, Doğu Türkistan ve Myanmar başta olmak üzere, zulüm gören bütün Müslüman kardeşlerimizin bugüne kadar yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Ancak görevi dünya barışını korumak ve güvenliğini sağlamak olan Birleşmiş Milletler başta olmak üzere, dünya ülkelerinin bu katliamlara sessiz kalmaya devam etmesi de kabul edilemez. Bugün insan haklarından, demokrasiden bahsedenler, Filistin’deki masum çocukların yanında olmadıkları sürece insanlık vicdanında asla karşılık bulamayacak, tarih önünde mutlaka hesap vereceklerdir.  Konya iş dünyasını temsil eden Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası ve Konya Sanayi Odası olarak acılarını paylaştığımız Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğimizi, bir devlet olma görüntüsünden son derece uzak İsrail’i tel’in ettiğimizi kamuoyuna saygıyla ilan ederiz."

KONESOB’TAN İSRAİL’E KINAMA

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınadı. KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan yaptığı yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze’ye hedef gözetmeksizin bomba yağdırması sonucu çoğunluğu çocuk ve kadınların hayatlarını kaybetmeleri, ölenlerin arasında sağlık görevlilerinin, esnaf sanatkarların, basın mensuplarının bulunduğunu belirtti. Sivil halka savaş suçu oluşturacak nitelikte operasyonlar düzenleyerek, yıkılan evlerden Filistinli şehit cenazelerin çıktığını kaydeden Karamercan, “Mübarek Ramazan ayında saldırılara maruz kalmaları ve bütün bunlara rağmen dünyanın ve Birleşmiş Milletlerin seyirci kalması bizleri derinden üzmüştür. Saldırıların bir an önce durdurulması, tarafların görüşmelere başlamaları, akan kanın durması dileğimizdir. Konfederasyonumuzca belirlenmeye başlanan İsrail mallarını, İsrail saldırıları devam ederse kullanmayacağız, esnaf ve sanatkarlar olarak satmayacağız, dükkanımızda bulundurmayacağız. İsrail’i bu yapmış olduğu katliamlardan dolayı nefretle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇARE İSLAM BİRLİĞİNİ KURMAKTA

ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım,  İsrail’in Gazze’ye yönelik haksız saldırılarına karşı bildiri yayınlandı. Yıldırım, şunları söyledi: “ASKON olarak İsrail’in Gazze’ye dönük yeniden başlattığı  alçakça ve zalimane saldırılarını kınıyoruz. Zaten zor şartlara mahkum edilen Gazze halkı, hayat mücadelesi verirken, yeni yerleşimcilere fiili imkanlar oluşturmak gerekçesiyle işgallerine devam etmek isteyen İsrail, karşı duruşları terör olarak değerlendirip katliam yapmaya devam etmektedir.  İsrail’in yeni yerleşim alanları oluşturmaya zaten hiçbir durumda hakkı yoktur. Bu haksızlığı protesto etmek gibi son derece doğal bir sivil hakkı, terör diye niteleyip bomba yağdırmak tam anlamıyla zulümdür. Tüm dünyanın başına, bir musibet olan İsrail, işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacaktır. Bunun yolu İslam Birliği'dir. Türkiye’nin yeri Avrupa Birliği değil İslam Birliği’dir. Üye ülkelerin ikişer yıl süreyle üstlendikleri D-8 dönem başkanlığı,  bu yılın son çeyreğinde yapılacak  zirveyle 16 yıl sonra tekrar Türkiye'ye geçecek. Sekiz ülkenin dönem başkanlıklarını tamamlamasının ardından sıranın tekrar Türkiye'ye gelmesiyle, D-8'in tarihinde de bir anlamda ikinci bir dönem başlayacak. Artık Türkiye'nin önderliğinde D-8'ler harekete geçirilmeli  ve bu örgütün çalışıyor hale getirilmesi gerekmektedir.  Son olarak  İsrail küstahlığının, İsrail şımarıklığının, İsrail aşağılık davranışlarının karşılığını er ya da geç bulacaktır. Filistinli kardeşlerimize sabır ve metanet dilerken, zalim İsrail’e de lanet beddualarımızı iletiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.