İsrail’e baş kaldırıyoruz

İsrail’e baş kaldırıyoruz

Konya’da bulunan 20’den fazla dernek adına ortak açıklama yapan AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak, “Filistin’de kardeşlerimize zulüm uygulayan, Aksa’yı kapatan İsrail’e baş kaldırıyoruz” dedi

İstanbul’da düzenlenecek Büyük Kudüs Mitingi’ne Konya’dan da pek çok Sivil Toplum Kuruluşu (STK) destek veriyor. Mitinge Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Cansuyu Yardımlaşma Derneği, Cihannüma, Memur-Sen, İHH İnsani Yardım Vakfı, MGV, ÖĞDER, ÖNDER, Safa Vakfı, Sosyal Doku Derneği, Türkiye Yazarlar Birliği gibi pek çok dernek ve vakıf destek veriyor. Destekçi kurumlar adına AGD Şube binasında bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya destekçi kurumlardan temsilciler katıldı. Burada Sivil Toplum Kuruluşları adına konuşan AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, “70 yıldır coğrafyamızın her tarafına sirayet ettirerek büyük İsrail hedefini gerçekleştirmek isteyen, Siyonizm’e, onun terör devleti olan İsrail’e ve onun arkasındaki Siyonist odaklara dur demek için, 30 Temmuz 2017 Pazar günü – İstanbul Yenikapı Meydanında ‘Büyük Kudüs Mitingi’ni tertip etmiş bulunuyoruz. İsrail Güçten anlar. Güç birlik olmakla mümkündür” dedi.

BATI İSRAİL’İN ARKASINDA

“Bugün dünya genelinde ve özellikle de İslam coğrafyasındaki terör olaylarının her birinde mutlaka Siyonist terör devleti İsrail’in parmağı vardır” diyen Parlak, açıklamasına şöyle devam etti: “Bu terör devleti ne yazık ki biz Müslümanları kışkırtmaya yönelik aşağılık davranışlarına hız kesmeden devam etmektedir. Siyonist İsrail Devleti bütün İslam ülkelerini ve bütün dünyayı ateşe vermekten kaçınmayacak kadar sapık bir inanca sahiptir. İsrail, Türkiye’ye ait toprakların da içinde bulunduğu geniş bir coğrafyayı kendi kutsal ülkesi olarak görmekte ve buraları ele geçirebilmek için her türlü yönteme başvurmaktadır. Siyonist İsrail’in bu küstahça davranışlarının kaynağı Batı’dan aldığı cesarettir. Birleşmiş Milletler, NATO, ABD ve Avrupa Birliği, İsrail’in her türlü sapkınlığına açıktan ve alenen destek vermektedir. Siyonist İsrail'in topraklarımızdaki varlığının sorumluluğu tüm İslam ülkelerinindir. Bu küstahlıklar karşısında tüm hükümetler öncelikle Siyonist İsrail'le olan ilişkilerini kesmelidirler. İsrail, Mirac’ın merkezi Mescid-i Aksa’nın kapılarını kapattı. 50 yıl sonra, 17 Temmuz Cuma günü, bir kez daha cuma namazının kılınmasını yasakladı.”

İŞGAL KABUL EDİLEMEZ

Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın sadece Filistinlilerin meselesi olmadığını ifade eden Parlak, konuşmasına şöyle devam etti: “Kudüs ve Aksa, bütün Müslümanların ortak davasıdır, bütün bir ümmetin meselesidir. Geçmişte böyle olduğu gibi Allah’ın izniyle gelecekte de böyle kalacaktır. Bilelim ki, gönlünde ve gündeminde Kudüs olmayan her Müslüman kusurludur. Çünkü Kudüs Allah’ın ayetlerinden bir ayettir. Kudüs bizim için stratejik, politik, ekonomik bir amaç değil, iman ile ilgili bir meseledir. Biz Müslümanlara göre; Mekke Allah’ın Haremi, Medine Efendimiz (sav)’in Haremi, Kudüs ‘Ümmetin Haremi’dir. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın işgali kabul edilemez. İsra ve Mirac’ın şehri Kudüs’ün işgali kabul edilemez. Etrafı bereketlendirilmiş ve mübarek kılınmış Filistin topraklarının işgali kabul edilemez. Bütün dünya Müslümanları şunu artık anlamalıdır ki; İslam Ümmetinin huzuru ve kurtuluşu ancak birlik, beraberlik, kardeşlik ve Allah’ın ipine sımsıkıca sarılmaktadır. Zaman, ümmetin özelde Ortadoğu’da ve dünyanın her tarafında çektiği çile ve ıstıraba “Artık Yeter!” demek için haykırma zamanıdır. Zaman, haçlı ve Siyonist zihniyetinin dünyalık menfaatleri için Müslümanlara çektirdiklerine yeter demenin zamanıdır.”

Mitinge tüm Konyalıları davet eden Parlak, mitingde sadece Filistin ve Türkiye bayraklarının olacağını belirterek, “Konya’dan yaklaşık 100 otobüsle mitinge katılacağız. Katılma isteyenler bize 353 2324 numaralı telefondan ulaşabilir.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum