“İsrail yönetiminden iki cihanda da davacı olacağız”

“İsrail yönetiminden iki cihanda da davacı olacağız”

Mavi Marmara davası siyasi kararlarla düşürüldü ama...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin ve Kudüs’te yaşananlara dikkat çekerek, “İnsanlığın, özellikle barış merkezi olması gereken Filistin’in ve Kudüs’ün adını zulüm ile yan yana yazan İsrail yönetiminden iki cihanda da davacı olacağız. Biz bunları iyi tanıdık, iyi biliyoruz. Bunlarda ne insani, ne vicdani asla böyle bir karakter, böyle bir cibilliyet yok” dedi.
ŞARON, “FİLİSTİNLİ ÖLDÜRMEKTEN ZEVK ALIYORUM”  DEMİŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “(Ariel Şaron ile görüşme) İkili görüşmede enteresan bir şey anlattı. Tabii sonra da malum çok çile çekti. Söylediği şuydu: Hayatta en çok zevk aldığım şey Filistinlileri öldürürken tank üstündeki görevimdi. Düşünebiliyor musunuz? Bu insanların karakteri bu, yapısı bu. Peki ne oldu sonra? Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.”

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen “Uluslararası Zeytin Dağı Barış Ödülleri” töreninde konuştu. Filistin ve Kudüs’te yaşananlara dikkat çeken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin sorununun sadece bir coğrafyanın meselesi olmadığını vurgulayarak, “Filistinliler dünyadaki tüm mazlumların sembolüdür. Tarih boyunca Musevilerin, Hristiyanların ve Müslümanların kutsal şehri olan Kudüs ise insanlığın ortak değerler etrafında toplanabilme idealinin sembolüdür. Burada farklı dinlerden, kültürlerden bireyler olarak bir aradayız. İnsanlığın geleceğini, Filistin ve Kudüs meselesinde verilen imtihanda elde edilecek netice belirleyecektir. Bu imtihandan alnımızın akı ile çıkabilirsek insanlık olarak geleceğimize umutla bakabiliriz. Tam tersi olursa o zaman hakların, özgürlüklerin, ahlaki ve vicdani tüm ölçülerin ortadan kalktığı, zulmün hakim olduğu karanlık bir gelecek bizi bekliyor demektir. Çünkü Filistin ve Kudüs‘te yaşananlar zalimlerin zulümlerini meşrulaştırma, hatta kurumsallaştırma çabasından başka bir şey değildir. İsrail yönetiminin kendi topraklarına sahip çıkmaktan başka suçları olmayan Filistinlilere uyguladığı şiddet, zalimlerin cüretinin arttığını gösteriyor. Bu saldırılarda şehitler veren Filistinlilerin yaşadıkları karşısında uluslararası toplumun kayıtsızlığı, hiçbir bireyin güvende olamayacağı bir geleceğin işaretidir. Biz insanlığın, özellikle barış merkezi olması gereken Filistin’in ve Küdüs’ün adını zulüm ile yan yana yazan İsrail yönetiminden iki cihanda da davacı olacağız” diye konuştu.
“KRİZLERİN BEDELİNİ ÖDEMEK ZORUNDA KALIYORLAR”

“İnsanlığın geleceğini Filistin ve Kudüs meselesinde verdiği imtihanda elde edeceği netice belirleyecektir. Bunda hiç şüphe yok” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şayet bu imtihandan alnımızın akıyla çıkabilirsek insanlık olarak geleceğimize güvenle ve umutla bakabiliriz. Tam tersi olursa; o zaman hakların, özgürlüklerin, ahlaki ve vicdani tüm ölçülerin ortada olmadığı veya ortadan kalktığı zulmün hâkim olduğu karanlık bir gelecek bizi bekliyor demektir” diye konuştu. “Kadınlar ve onlarla beraber çocuklar, çoğunlukla kendi kararları olmayan savaşların ve krizlerin bedelini ödemek zorunda kalıyorlar” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Filistinli kadınlar ve çocuklar İsrail yönetiminin zulmüne en çok maruz kalanların başında geliyor. Filistinli çocukların önemli bir bölümü vatanlarının dışında mülteci kamplarında veya başka ülkelerde hayatlarını sürdürüyor“ şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.