İsrail soykırım suçu işliyor!

İsrail soykırım suçu işliyor!

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi Teşkilat Başkanı Hasan Hüseyin Çalı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınayarak, “İsrail demek zulüm demek, İsrail demek katliam demektir. İsrail soykırım suçu işliyor” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi Cuma namazı çıkışı Şerafettin Camii’nde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınadı. Toplantıda konuşan AGD Konya Şubesi Teşkilat Başkanı Hasan Hüseyin Çalı, İsrail’in Gazze halkına soykırım yaptığını belirterek, “İsrail demek, soykırım demektir, İsrail demek katliam demek, vahşet demektir. İsrail demek terör demektir, zulüm demektir. ABD güdümündeki bölge ülkelerinin ve hükümetlerinin sessizliği ya da vurdumduymazlığı İsrail’in küstahlığına zemin hazırlamaktadır. Küstah ve şımarık İsrail bir hafta içerisinde İslami Cihad Hareketi’nin komutanlarından Baha Ebul Ata’nın bulunduğu eve saldırı düzenlemiş, saldırı da Baha Ebu’l Ata ve eşi Esma Ebul Ata şehit olmuşlardır. Kendi yaptığı saldırının yine Filistinleri tehdit olarak gören İsrail abluka altında tuttuğu Gazze’yi bombalamaya devmam etmiştir. Saldırılarda 34 kardeşimiz bu bombardımanla şehit olmuştur. 200’e yakın da kardeşimiz yaralanmıştır. Küstah ve şımarık İsrail bunu hep yapmaktadır” dedi.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK

“İslam ülkelerinin ABD’ye olan bağımlılık ilişkileri İsrail konusunda ciddi adımlar atmasına engel olmaktadır” diyen Çalı, şunları söyledi: “İsrail ne sivil toplum kuruluşlarından ne de hükümetlerin kınamalarından rahatsız olmamaktadır. Müslüman halkın kahrolsun İsrail demesi de İsrail’i kahretmemektedir. İsrail’in hamasete karşı bir bağışıklığı vardır. Yapılması gereken en başta, her platformda Filistin halkına ve Filistin mücadelesine deste vermeye devam etmektedir. İsrail ve siyonizm karşıtı tüm hareketlerin daha etkin ve daha organize olması için çaba sarf etmeliyiz. Tüm İslam ülkelerindeki hükümetleri İsrail konusunda daha sahici adımlar atmaya davet ediyoruz. Bu coğrafyaya huzur ve barışı getirecek adımlar, ABD ve İsrail ile bir ve beraber olmakta değil, İslam ülkeleri ve ezilen ülkelerle hak ve adalet ekseninde birlikteliktedir. Allah şahittir ki; biz Filistinli şehitler ve yaralılar için üzerimize düşen uyarı vazifesini yaptık. Dualarımız odur ki; tüm Müslümanlar ve tüm ezilenler, zulüm ve işgallere karşı birlikte hareket edebilmeyi başarırlar. Müslümanların en önemli görevi gasp eilmiş bir halkı, anatavanları olan topraklara yeniden kavuşturmak olmalıdır.b Bu amacıı gerçekleştirmek için bölge halkları için bir araya gelmeli ve D8 acilen güçlendirilmelidir. İnanıyoruz ki; Filisitin özgürleşecek ve İsrail yok olacaktır. Çünkü zulüm ebedi olamaz kütülük mutlaka hüsrana uğrayacaktır. 54. Hükümetin Başbakanı Necmettin Erbakan hocamızın dediği gibi ‘İsaril laftan değil, ancak güçten anlar.”

Siyonizmin 100 yıldır Filistin topraklarını kan gölüne çevirdiğini dile getiren Çalı, “İşte bir ailenin ya da bir ırkın çıkarlarını hak ve adaletin önüne geçiren sapkın ideolojilerin en belirgin örneği siyonizmdir. Ve İşte İsrail, Siyonist düşüncenin eseri olan bir kötülük şebekesidtir. Bu kötülük şebekesi var olduğu günden beri tüm insanlığın belası olmuştur. Siyonist çeteler, 1917’den bugüne 100 yılı aŞkın bir süredir Filistin topraklarında kan ve gözyaşına neden olmuştur” dedi.

HÜSEYİN BOSTAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.