"İsrail Ne Yaparsa Yapsın Alman'ya Sesini Çıkaramaz Mı?"

"İsrail Ne Yaparsa Yapsın Alman'ya Sesini Çıkaramaz Mı?"

ARD Berlin Temsilcisi Sabine Rau makalesinde, Gazze’de yaşanan zulümden sonra Almanya’da da gündeme gelen”antisemitizm” ile ilgili önemli noktalara dikkat çekti. Sokaklarda Gazze için protestoya katılanların hepsinin Yahudi düşmanı olmadığını...

ARD Berlin Temsilcisi Sabine Rau makalesinde, Gazze’de yaşanan zulümden sonra Almanya’da da gündeme gelen”antisemitizm” ile ilgili önemli noktalara dikkat çekti. Sokaklarda Gazze için protestoya katılanların hepsinin Yahudi düşmanı olmadığını ifade eden Sabine Rau “Sokaklarda Yahudi düşmanlığı için atılan sloganlar ve davranışlar durdurulmalı, izin verilmemeli. Fakat protesto yapanların hepsi radikal değil. Olaylardan endişe duyan Filistinliler ve Almanlar da tepkilerini dile getirip yaşananlarda siyasilerin sorumluluklarını soruyorlar“ dedi.

İsrail’in güvenliğinin Alman devletinin önceliği olduğunu, fakat Yahudi karşıtı algısına sebep olmamak için politikacıların İsrail’i eleştiremediğine ve suçun sadece Hamas’a yüklendiğine dikkati çeken ARD yorumcusu Rau, “Bu yanlış ve cesurca değil. Arkadaşlar arasında eleştiri de olmalı ki Natenyahu hükümeti de buna dahil“ ifadelerini kullandı. Hamas’ın bu hale gelmesinde Natenyahu hükümetinin yerleşim yerleri politikasının etkili olduğunu kaydeden ARD Berlin temsilcisi, İsrail hükümetinin popülist tavırlarının Gazze’de olayları büyüttüğünü ve Gazze’de yaşananların Alman politikacılar tarafından da yorumlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Diğer yandan Bild gazetesinin bugün manşetine taşıdığı “Bir daha asla Yahudi nefreti” başlığına da sosyal medyadan eleştirilen yağdı. Haberde antisemitizmin Almanya’da çok yayıldığına işaret edilirken, Yahudi karşıtı saldırıların arttığına dikkat çekildi.

Ancak Facebook ve Twitter dünyasında Bild okurları bu konuyu şu ifadelerle eleştirdi: “Yahudilik ve İsrail politikası farklı şeyler” “Almanya’da artık İsrail politikası eleştirilemez mi?” “İyi bir kampanya, ama Almanya da İsrail’i eleştirebilirdi” “Doğru mu anladım. İsrail ne yaparsa yapsın Almanya sesini çıkaramaz mı?” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.