İsrail katliama ara vermiyor!

İsrail katliama ara vermiyor!

Her Ramazan ayında olduğu gibi bu kez de Gazze’ye yönelik yeni bir katliam dalgası başlatan işgalci İsrail ordusu, geçtiğimiz gün sabahtan bu yana Gazze’de 350 noktayı vurdu

İsrail ordusu Gazze'ye düzenlenen son saldırılarda Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ve İslami Cihad'a ait 350 hedefin vurulduğunu duyurdu. İsrail ordusunun Gazze'den atılan roketleri gerekçe göstererek dün ve önceki gün bölgeye düzenlediği saldırılarda ikisi hamile 3 kadın ile iki bebeğin de aralarında bulunduğu 23 Filistinli şehit olmuş, 150 Filistinli yaralanmıştı. İsrail saldırılarında geçtiğimiz gün sabah hamile bir hanım dâhil üç kişi daha şehit oldu. ABD, katliamı desteklediğini açıklarken Netanyahu da saldırıların devam edeceğini ilan etti. İsrail ordusunun Filistinli gruplarca atılan roketleri gerekçe göstererek dünden bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda tablo ağırlaşıyor. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, dün sabah saatlerinden bu yana Gazze’de Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ve İslami Cihad’a ait 220’den fazla hedefin vurulduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca saldırıların gece boyunca devam ettiği, sabah saatlerinde de bölgeye yönelik hava bombardımanının sürdüğü ifade edildi.  İsrail her ne kadar Kassam ve İslami Cihad’a ait hedefleri vurduklarını, sivilleri hedef almadıklarını iddia etse de gerçekler bu iddiayı yalanlıyor. İki gündün devam eden İsrail saldırılarında sivillere ait birçok evin yanı sıra 3 atölye ve bir cami vuruldu. Teröristler ayrıca Anadolu Ajansı’nın Gazze’deki ofisinin de bulunduğu binayı vurarak yerle bir etti.

ÖLÜMLERİ YETERSİZ BULDU!

İsrail'deki aşırı sağcı Birleşik Sağ Partisi milletvekili Bezalel Smotrich, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda şehit olan Filistinli sayısını az buldu. Filistinlilere karşı yürüttüğü nefret söylemiyle önce çıkan Smotrich, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, İsrail ordusunun cumartesi ve pazar günleri Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 700 Filistinlinin öldürülmesi gerektiğini kaydetti.

NETANYAHU’DAN “KATLİAM SÜRECEK” MESAJI

İsrail Çetebaşı BinyaminNetanyahu, ABD’nin de desteğiyle İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’ne dün başlattığı saldırıların devam edeceğini belirtti. Artan gerginlik nedeniyle Hamas ve İslami Cihad’ı suçlayan teröristbaşıNetanyahu, Filistinli grupların “ağır bedel ödediklerini” ileri sürdü. Netanyahu, Gazze sınırına yakın bölgelerdeki İsrail güçlerine takviye yapılması için talimat verdiğini belirterek “İsrail ordusuna Gazze Şeridi’ndeki gruplara yönelik geniş kapsamlı saldırılarına devam etmesi emrini verdim” dedi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, terörist İsrail ordusunun Gazze’de düzenlediği hava saldırısında Anadolu Ajansı (AA) ofisinin de bulunduğu binayı vurmasına ilişkin herhangi bir değerlendirmede bulunmazken, Gazze’den İsrail’e roket atılmasına tepki gösterdi. Anadolu Ajansı ofisine yapılan saldırıya değinmeyen Ortagus, “İsrail’in kendini savunma (!) hakkını tam desteklediklerini” belirtti.

HAMİLE BİR KADIN ŞEHİT OLDU

İsrail ordusunun sabah saatlerinden bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda Saliha Ahmed Ebu Arar isimli hamile bir kadın şehit oldu. Bakanlık, daha önce İsrail’in Gazze’nin güneyine düzenlediği saldırılarda Saba Mahmud Ebu Arar adlı 14 aylık bir bebeğin şehit olduğunu açıklamıştı. Bebeğin hamile olan annesi Saliha Ahmed Ebu Arar ile bir kardeşinin de aralarında bulunduğu 5 kişinin yaralandığı ifade edilmişti. Son hava saldırılarıyla birlikte şehit düşen Filistinli sayısı 7’ye yükseldi, yaralı sayısı da 43’e çıktı. Gazze Şeridi’nden fırlatıldığı belirtilen roketin Askalan kentindeki bir eve isabet etmesi sonucu bir 60 yaşında bir İsraillinin öldüğü bildirildi. Karnından ve göğsünden yaralanan İsraillinin Barzilai Hastanesi’ne kaldırıldıktan sonra öldüğü kaydedildi.

SİYONİSTLER SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR

Hamas, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’nde yerleşim bölgelerindeki binalar ile sivilleri hedef almasının “savaş suçu” olduğunu belirtti. Hamas yöneticilerinden İzzet er-Rişk, “İsrail’in Gazze’de yerleşim bölgelerindeki binalar ile sivilleri hedef alması, savaş suçudur. İsrail tarafı bu politikasıyla istikrar getiremeyecek” ifadelerini kullandı.Filistin Halk Kurtuluş Cephesince (FHKC), Filistin halkının önünde direnişe devam etmekten başka seçenek bulunmadığı ve işgalciyi caydıracak güce sahip olunduğu belirtilerek, “İsrail’in Filistinlilerin kanını akıtmasına izin vermeyeceğiz” ifadesi kullanıldı. FHKC tarafından yapılan yazılı açıklamada, direniş gruplarının İsrail’in işlediği suçlara Filistin Direniş Grupları Ortak Operasyon Odası kanalıyla cevap vermesinin bu grupların birlik içinde olduğu, halkın desteğini aldığı ve düşmana zarar verecek güçte bulunduğunu kanıtladığı bildirildi.

Gazze’deki grupların silahlı kanatları, İsrail’e karşı “daha önce görülmemiş şekilde karşılık verme kararı aldıklarını” kaydetti. İsrail ordusunun Filistinli gruplarca atılan roketleri gerekçe göstererek dünden bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda tablo ağırlaşıyor. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, dün sabah saatlerinden bu yana Gazze’de Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ve İslami Cihad’a ait 220’den fazla hedefin vurulduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca saldırıların gece boyunca devam ettiği, sabah saatlerinde de bölgeye yönelik hava bombardımanının sürdüğü ifade edildi.

ABBAS: “SUSKUNLUK İSRAİL’E CESARET VERİYOR”

Filistin Devlet Başkanı Abbas, İsrail saldırılarına karşı uluslararası toplumdan Filistin halkının korunması için himaye talep etti. Gazze Şeridi’ne yönelik tırmanan saldırıları kınayan Abbas, uluslararası toplumdan İsrail saldırılarına karşı Filistin halkının korunması için himaye talebinde bulundu. Filistin hükümeti, BM’ye İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurmak için harekete geçme çağrısı yaptı. Arap Birliği de, BM, Ortadoğu Dörtlüsü (BM, ABD, Rusya ve Avrupa Birliği) ve dünyadaki insan hakları kuruluşlarına Filistin halkının himaye altına alınması çağrısı yaptı.

İsrail'le Filistin arasında önemli bir gelişme yaşandı. Gazze'de Filistinli direniş grupları ile İsrail arasında ateşkes anlaşmasına varıldığı açıklandı. Gazze'de Filistinli direniş grupları ile İsrail arasında ateşkes anlaşmasına varıldığı bildirildi. Hamas Hareketi'ne bağlı el-Aksa televizyon kanalında geçen habere göre, Filistinli gruplar ile İsrail arasında ateşkes anlaşmasına varıldı.

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.