İsrail camiyi hedef aldı

İsrail camiyi hedef aldı

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 4 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Gazze'de görevini fiili olarak sürdüren Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, İsrail savaş uçaklarının ez-Zevayide beldesine düzenlediği saldırıda 4 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 3 kişinin yaralandığını belirtti.

ÖLÜ SAYISI 2 BİN 96 OLDU

Kudra, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 2 bin 96 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 bin 500'den fazla kişinin yaralandığını ifade etti.

Öte yandan, görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçaklarının Han Yunus kentinin doğusunda bulunan Abesan beldesindeki Halil er-Rahman Camisi'ne düzenlediği saldırıda cami tamamen yıkıldı. Caminin çevresindeki evlerin de hasar gördüğü belirtilirken, ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da gerçekleştirilen müzakerelerde kalıcı ateşkes sağlanamamış, roket atıldığı iddiasıyla İsrail ordusu yeniden Gazze'yi bombalamaya başlamıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.