İsrail bilişim ürünlerine boykot çağrısı

İsrail bilişim ürünlerine boykot çağrısı

Konya Bilişim Derneği, İsrail menşeli bilişim ürünlerinin de boykot edilmesi çağrısında bulundu.

Konya Bilişim Derneği Başkanı Ahmet Öztürk, Gazze'deki katliamların durdurulması amacıyla, tüketimden gelen gücün kullanılarak  İsrail menşeli bilişim ürünlerini boykot etme çağrısında bulundu.

Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail tarafından Filistin'de uygulanan orantısız güç kullanımı ve sivil silahsız insanlara yapılan saldırıları şiddetle kınadıklarını, bu konuda tüm dünya ülkelerinin kınama ve söylemlerin ötesinde yaptırım uygulamalarını beklediklerini dile getirdi.

Yazılım, güvenlik, bilişim ve iletişim yazılımları konusunda birçok ürünün İsrail menşeli olduğunu, İsrail menşeli olmayan birçok firmanın ise bu ülkede operasyon merkezi kurduğunu ifade eden Öztürk, "Şu an Türkiye'de bankacılık, güvenlik gibi birçok sektördeki yazılımlar İsrail menşeli firmaların ürettiği ürünler. Biz dernek olarak, tüketimden gelen gücümüzü kullanarak, katliamların durdurulması amacıyla, İsrail menşeli yazılım, donanım, güvenlik gibi bilişim ürünlerini boykot ediyoruz ve tüm Türkiye'yi de boykot etmeye davet ediyoruz" diye konuştu.  

İsrail menşeli firmaların bilişim sektöründe söz sahibi olduğunu ve bilgisayardan cep telefonu yazılımlarına kadar birçok alanda sektörü ellerinde tuttuklarını dile getiren Öztürk, yapılacak bir boykotun bu firmaların dikkatini çekeceğini ve uluslararası alanda ses getireceğine inandıklarını kaydetti.

Öztürk, doğrudan firma ve marka ismi vererek uluslararası bilişim sektörünün yıpratılmasından ziyade, bu firmaların, İsrail hükümeti üzerinde katliamların durdurulması konusunda baskı oluşturmasını amaçladıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.